DIV2-kollen

Vi tar en titt på hur det går i landets fjärde högsta serie. 
 
Hockeytvåan får inte så mycket uppmärksamhet men det finns en hel del lag med en rik historia, nere i söder hittar vi bland annat Mörrum som spelat allsvensk hockey. Laget lirade i Hockeyettan så sent som förra året och även om man inte lyckades ta sig tillbaka till serien direkt gjorde man en relativt bra säsong. Den här säsongen har inletts på ett lovande sätt, inför dagens match mot Värnamo ligger man tvåa i tabellen, en poäng bakom Kalmar. En spelare det snackas mycket om nere vid Jössarinken är Dmitri Shaburov, en rysk talang som öste in poäng den ryska juniorligan förra säsongen. 21-åringen har även hunnit göra debut i KHL vilket givetvis smäller högt. 
 
Just Kalmar är ett annat lag som blir att räkna med i vinter, man har satsat hårt de senaste säsongerna och det är inget snack om att klubben har siktet inställt mot Hockeyettan. Serieledarna hade en stark trupp redan förra säsongen men nu har man förstärkt med bland annat den kanadensiska backen Kenny Bradford och inte minst Victor Crus Rydberg som draftats av New York Islanders och som spelade i Hockeyallsvenskan så sent som förra året. Känslan är att vi får se laget i en kvalserie när våren närmar sig. 
 
I samma serie hittar vi även Boro/Vetlanda, ett klassiskt lag som inlett säsongen helt okej. Deras största stjärna är utan tvekan Daniel Ljungkvist, backen som har både SM-guld och landskamper på meritlistan. Till den här säsongen har 36-åringen fått sällskap av en annan skicklig back, Pelle Karlsson, som är invärvad från Nybro och som är bror till en viss Karlsson som håller till borta i Ottawa. 
 
Hockeytvåan har sina starkaste lag nere i söder men även uppe i norr finns det några heta kandidater till att avancera. Igår skrev vi lite om Brunflo som lirade i Hockeyettan förra säsongen, de har inlett säsongen helt okej men jag tror att lagets supportrar förväntar sig ytterligare lite bättre spel. Så sent som igår besegrades dock serieledande Kovland vilket var ett styrkebesked. Det känns inte som att laget har någon direkt "stjärna" men Linus Almroth har spelat väldigt bra under hösten och 20-åringen lär få en viktig roll den här säsongen. 
 
I norr hittar vi även Kiruna AIF som har ett intressant lag på pappret. Lagets stora stjärna är utan tvekan den offensivt skickliga Oscar Fredriksson. 24-åringen slog igenom med dunder och brak under säsongen 14/15 då han stod för 58 poäng i Hockeyettan. Förra säsongen öste forwarden in hela 65 poäng på 36 matcher och det är inget snack om att han skulle kunna spela på en högre nivå. Bara för att förtydliga hans skicklighet kan vi nämna att Fredriksson gjort 13 poäng på fyra matcher under hösten. Ett hyfsat imponerande facit.