Kanadensare till Hockeytrean

IK Guts förstärker defensiven. 
 
Vita Hästen får mest uppmärksamhet när det kommer till hockey i Norrköping men i samma stad håller även IK Guts till, laget som gjort satsningar mot högre nivåer vid flera tillfällen. Laget håller till i Hockeytrean och säsongen kunde knappast fått en bättre start, i premiären borta mot Finspång vann man med hela 0-18 efter att Filip Mowitz gjort tre av målen. Ikväll väntar betydligt tuffare motstånd i form av Motala, ett lag som brukar hålla till uppe i toppen av tabellen. 
 
Guts har ett relativt starkt lag på pappret och idag har man förstärkt truppen ytterligare. Det är kanadensaren Gabriel Labbé som är klar för Norrköpingslaget. 21-åringen kommer senast från spel i Frankrike där han hållit till i tredjeligan men han var även aktuell för att spela i högstaligan men Dijon hade problem som gjorde att de fick hoppa ner ett par snäpp. 
 
Labbé beskrivs som en offensivt lagd back som gärna spelar fysiskt, vilket känns som en typisk Guts-värvning. Lagen på den här nivån brukar vara rätt glada i att spela offensiv hockey och det brukar även bli en hel del fysiskt spel som därmed borde passa kanadensaren bra. Det är ganska ovanligt med utländska spelare på den här nivån men 21-åringen är faktiskt inte ensam import i Norrköpingslaget, på forwardssidan har han landsmannen Antoine Leblanc (som stod för tre poäng i seriepremiären) samt den finländske keepern Sami Koskela som har ett förlutet i den finska andraligan.