Södertälje sparkar tränaren

Säsongen 2017/18 har skördat sitt första offer. 
 
Det finns flera lag som inlett den allsvenska säsongen svagt, ett av dessa lag är Södertälje. Den anrika klubben står fortfarande på noll inspelade poäng vilket gör att laget är sist i tabellen. Efter en hel del kritik så agerar nu klubben, man väljer att bryta med tränaren Mats Waltin och ersätta hans plats med Nichlas Falk, som tidigare varit assisterande tränare i klubben. 
Dels är det uteblivna resultat. Vi har haft en tung inledning på säsongen och som ytterst ansvarig får man naturligtvis ta konsekvenserna när det inte går som man vill, säger klubbdirektören Mats Pernhem till Sportbladet. 
 
 Foto: Johnny Anderson
 
Det här är ingen överraskande nyhet, de senaste dagarna har klubbens supportrar varit tydliga med sin ställning i frågan och förr eller senare brukar sånt smitta av sig även i styrelserummet. Waltin är en bra tränare i grunden men under hösten har Södertälje haft väldigt svårt att få till spelet och det är nog klokt att få in en ny röst som kan få fart på laget. Samtidigt så är det tveksamt om det är en tillräckligt stor ändring att ge den assisterande tränaren huvudansvaret. 
 
Rutinerade spelare som Jonas Liwing och Nicklas Grossman har värvats in vilket trissat upp förväntningarna och visst borde laget kunna klättra i tabellen men då gäller det att poängen börjar trilla in. Laget spelar sin nästa match imorgon då Modo står för motståndet uppe i Örnsköldsvik.