Talang till Hockeyettan

Lindlöven förstärker truppen med en lovande spelare. 
 
Hockeyallsvenskan brukar vara ligan där unga spelare får chansen att utvecklas men om man inte riktigt får plats i sitt lag, finns möjligheten att flytta till ett lag i Hockeyettan för att få speltid på seniornivå. Just det har hänt Viktors Jasunovs, 17-åringen lämnar AIK:s organisation för spel i Lindlöven. 
Jag behövde ett miljöbyte och behöver spela seniorhockey för att utvecklas. Min agent föreslog Lindlöven och jag känner Jussi Salo sedan ett antal sommarcamper i Riga, säger nyförvärvet till 24i.se 
 
Jasunovs kommer senast från spel i AIK där han stod för 71 poäng på 36 matcher i J18-laget, en minst sagt imponerande siffra. Forwarden debuterade i J18 Allsvenskan redan säsongen 15/16 men han har aldrig fått spela med J20-laget eller A-laget, vilket gör att en flytt till Lindlöven kan ge nyttig speltid på seniornivå. Den Lettiske juniorlandslagsmannen (Jasunovs spelade i J18-VM förra säsongen) ses som en väldigt stor talang och han är med i snacket om att ta en plats i nästa sommars NHL-draft. 
 
Det här känns som en väldigt intressant värvning, men Jasunovs är inte van med att spela med (och mot) seniorer så det kan nog behövas lite tid innan 17-åringen kommer tillrätta i sitt nya lag. Det ska bli väldigt spännande att följa talangen under hösten och se hur han kan ta för sig på den här nivån.