Favoriterna levererar

Nu börjar pusselbitarna falla på plats i Hockeyettan.

De flesta har tippat att Huddinge och Hudiksvall kommer vara med långt in på våren och kanske, med lite tur på vägen, vara med och kriga om allsvenska platser. Efter fredagkvällens matcher så har den möjligheten knappast blivit mindre, båda lagen stod nämligen för fina insatser. På Gotland tog Visby/Roma emot Huddinge och det skulle kunna bli en tuff match men Stockholmarna hade inga större problem och vann tillslut med komfortabla 1-4 efter att Dennis Nordström gjort två av lagets mål.

Hemmalaget gjorde verkligen ingen dålig insats men man mötte helt enkelt ett bättre lag och det är ingen skam att förlora mot ett lag av Huddinges kaliber. Gotlänningarna hade dock lite problem med anfallsspelet och det var därför ingen överraskning att lagets mål gjordes av en back, Adam Rachidi. Den målfarlige forwarden Oscar Lundberg missade matchen och det är tydligt att man saknar hans egenskaper.

Precis som Huddinge, har Hudiksvall har fått en bra start på säsongen och gårdagens match mot Wings blev en lyckad historia. Laget vann med 1-5 efter att ha gjort tre mål i andra perioden och segern var aldrig riktigt hotad. Vi ska ta med i beräkningen att Wings är jumbo i serien och Hudiksvall ska vinna en sån här match men det är ändå ett styrkebesked. Förra säsongen kunde man lika gärna förlora mot ett bottenlag som vinna mot serieledaren. Nu har man förhoppningsvis fått in lite stablitet både på och utanför isen vilket är avgörande om man ska lyckas.
Det är inte helt lätt att möta lag som spelar som Wings gjorde, men jag tycker ändå att vi tog oss fram till segern på ett godkänt sätt. Framförallt var vi nöjda med hur våra spelare handskades med den tredje perioden, då det egentligen bara handlade om att spela av matchen och åka hem med tre poäng, sa tränaren Lars Lövblom till klubbens hemsida efter slutsignalen.

I ett inlägg för inte så länge sedan lyfte jag fram Viktor Hertzberg och Hudiksvallsforwarden fortsätter att övertyga, mot Wings var han inblandad i två mål innan han punkterade matchen med sitt tredje mål för säsongen. Hans fina insats i matchen gör att han utökar ledningen i poängligan och nu ligger han trea i hela Hockeyettans poängliga, två poäng bakom KRIF-spelaren Alexander Lunsjö (som gjorde fyra poäng i 6-2 vinsten mot Halmstad).

Ifrån Hudiksvallsmatchen kan det vara värt att notera att Wings mål gjordes utav John Dahlström, den Chicagodraftade talangen lånades in från Almtuna inför matchen och visade direkt att han kan bli en tillgång - om han stannar i Hockeyettanlaget vill säga.

Ett annat lag som har förväntas hålla till i toppen är Västerås, storlaget leder den västra serien men mot Enköping fick man oväntat hårt motstånd. Efter två perioder stod det 2-2 på resultattavlan och det krävdes förlängning för att VIK skulle säkra segern, Fredrik Hetta blev matchvinnare med sitt första mål för säsongen och tack vare målet gick man förbi Skövde i tabelltoppen.