Oskarshamn förstärker laget med en lovande spelare. 
 
Nu är det inte så långt kvar innan lagen i allsvenskan börjar spela om poäng men det finns fortfarande tid att förstärka sina trupper, något som Oskarshamn har gjort. Tidigare under sommaren har man spetsat till sitt lag med ett antal unga spelare som lånas in från SHL-klubbar och dagens förstärkning är av samma sort. Det är forwarden Marcus Sylvegård som lånas in från Malmö, klubben han spelat mer eller mindre hela karriären. 
Vi har sökt efter en forward och är nöjda med den här lösningen tills vidare. Marcus är en offensivt skicklig forward, rightare, som krigar hårt över hela isen. Han är stark längs sargerna, har en fin blick för spelet och har kompetens för att ta de allra flesta offensiva rollerna i vårt lag, säger sportchefen Per Kenttä till klubbens hemsida. 
 
18-åringen kommer som sagt var senast från Malmö där förra säsongen mestadels spenderades i J20-laget där forwarden noterades för 28 poäng på 39 matcher, men han fick även chansen att spela totalt 14 matcher med A-laget i SHL. Den lovande Malmösonen lånades dessutom ut till IK Pantern där han fick göra tre inhopp vilket resulterade i lika många poäng, så helt ovan är han inte när det kommer till allsvenskt spel. 
 
Det känns som att Oskarshamn kommer bli ett väldigt ungdomligt och fartfyllt lag den här säsongen, offensiva spelare som just Sylvegård och bröderna Elvenes lär bli intressanta att följa. Dessutom har man lånat in backlöftet Tom Hedberg från HV71 och den kanske största talangen hittar vi i Martin Fehérváry, ett 17-årig löfte från Slovakien som debuterade i SHL redan för två säsonger sedan och som spelade i J20-VM i vintras. Men man kan inte bara förlita sig på unga och oerfarna spelare, Kenttä har även förstärkt truppen med Niklas Johansson (senast i Tingsryd) och inte minst backen Kevin Marshall som har 10 NHL-matcher med Philadelphia på meritlistan.
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress