INFÖR: Valbo - Hudiksvall

Det är dags för en av Hockeyettans största förhandsfavoriter att göra sin seriepremiär. 
 
De senaste dagarna har lag som Västerås, Huddinge och Kristianstad gjort sina första avstamp i säsongen 2017/18, ikväll är det dags för ett annat högt tippat lag att göra detsamma. Hudiksvall har haft problem på hemmaplan (något strul med taket tror ja) och seriepremiären blir istället borta mot Valbo. Kvällens hemmalag inledde säsongen i söndags med att bortaslå Wings med 2-4, en vinst som får ses som en liten överraskning. Ikväll ställs man dock inför en tuffare utmaning. 
 
Hudiksvall har varit ett lag som aldrig riktigt haft det där sista lilla för att vara med och kriga om en kvalserieplats men den gångna sommaren har något hänt uppe i Hälsingland. Klubben har förstärkt truppen på alla fronter och nu har man ett starkt lag som borde kunna vara med och utmana de flesta lagen i serien. Lagets stora stjärna är utan tvekan målvakten Magnus Åkerlund, som senast kommer från spel i Sundsvall men som tidigare hållit till i klubbar som HV71 och Timrå men det har även blivit ett par säsonger i den danska ligan. På backsidan har man förstärkt med flera rutinerade spelare där den tidigare Brynässpelaren Simon Löf är det (namnmässigt) starkaste kortet. Även offensiven ser lovande ut för Hudiksvall, Viktor Hertzberg har hög potential samtidigt som många tror att Patrik Elfsberg kommer göra succé och lagkaptenen Jonas Lindström väntas göra lika bra ifrån sig som vanligt.
 
3 spelare att hålla koll på i...Valbo
1) Joakim Axman - skicklig forward som är tillbaka i  hemmatrakterna efter att spenderat de två senaste säsongerna i Visby/Roma. Stod för 18 mål förra säsongen och är utan tvekan spelaren som ska bära Valbos offensiv i vinter. 
2) Otto Bäcklin - ytterligare en spelare som spenderat en stor del av karriären kring Valbo. Hade ingen strålande säsong senast men stod för en bra match och räddade 25 skott i premiären mot Wings. Lär få ett stort förtroende den kommande säsongen. 
3) Nicklas Strid - ung men ändå erfaren spelare som bland annat gjort tretton matcher i allsvenskan. Var lagets skyttekung förra säsongen och inledde den här säsongen med att göra två mål i seriepremiären. Det lovar gott. 
 
3 spelare att hålla koll på i...Hudiksvall
1) Jonas Lindström - den rutinerade lagkaptenen kommer från en bra säsong och mycket talar för att han lär göra bra ifrån sig även i vinter. Kan göra mål men har sina främsta styrkor i passningsspelet, har gjort 55 assist fördelat på de tre senaste säsongerna. 
2) Magnus Åkerlund - här har vi lagets tyngsta värvning. De flesta är överens om att Åkerlund är en toppmålvakt på den här nivån och nu är det tänkt att 31-åringen ska bära laget längre än man tidigare tagit sig. Hade en räddningsprocent på 93.9 i Sundsvallströjan förra säsongen. 
3) Markus Västilä - värvningen från Finland var en av den östra seriens främsta offensiva backar i vintras och förväntningarna är därför höga på 24-åringen. Fortsätter Västilä i samma stil under hösten så lär det inte dröja länge innan allsvenska klubbar får upp ögonen för backen. 
 
Hudiksvall är givetvis megafavorit i kvällens match men vi ska inte underskatta Valbo, man kommer som sagt från en bra premiärmatch och det känns som att man har något bra på gång. I truppen hittar vi ett gäng unga och lovande spelare och man borde bli bättre för varje match som går. Samtidigt är chansen störst att skrälla mot ett lag som Hudiksvall tidigt under säsongen. 
 
Hur tror du det går i kvällens match?