Oskarshamn förstärker offensiven

Det allsvenska lagets lagbygge börjar ta form på allvar. 
 
Det är väldigt stor skillnad på hur långt de allsvenska lagen har kommit med sitt arbete att få ihop en slagkraftig trupp inför den kommande säsongen. Vissa har knappt börjat medan andra kommit betydligt längre, i den andra kategorin hittar vi Oskarshamn. Idag presenterade klubben spelare nummer tretton och det är forwarden Joakim Thelin, som senast kommer från spel i AIK. 
Joakim är en stor och stark forward som inte tvekar på att kliva in fysiskt och stångas. Han är även ett bra vapen offensivt med sin vassa rightbössa. Det är en spelare med många uppsidor som kan användas i många olika lägen i matcherna och vi tror att han är redo att ta ytterligare kliv i en större roll, säger sportchefen Per Kenttä till klubbens hemsida. 
 
Thelin har varit ryktenas man under vårens första veckor, ett flertal klubbar sägs ha varit intresserade av forwarden men nu föll valet alltså på Oskarshamn. En klubb som brukar lyckas med sina värvningar. Med Kenttä vid rodret har man en av ligans mest respekterade sportchefer och det känns som att han kan ha stor del i att Thelin valde att fortsätta karriären just där. 25-åringen från Stockholm har tagit den långa vägen till allsvenskan, mellan 2012-2016 spelade han i Hockeyettan med KRIF och Helsingborg innan han vände tillbaka till moderklubben AIK. 
 
Oskarshamns lagbygge ser väldigt intressant ut, man har lyckats behålla succébacken Karl Johansson samtidigt som offensiven förstärkts i form av Vimmerbys Markus Modigs. Där har man en spelare som har hög potential men som inte riktigt lyckats på allsvensk nivå. Man har även värvat Victor Öhman från Västervik och sägs ha siktet inställt på Nicklas Heinerö som stod för 23 poäng med Södertälje den gångna säsongen.