0

Poängkung till AIK

Solnalaget förstärker offensiven rejält. 
 
Den här säsongen blev inte riktigt som AIK hade hoppats på, laget från huvudstaden bjöd på ett bra spel i grundserien men i slutspelsserien fick man nöja sig med en fjärdeplats. Nu är siktet inställt på att ta revansch och man ser ut att göra det med ett starkt lag på banan. Tidigare under våren förlängde man med poängkungen Éric Castonguay och idag står det klart att ytterligare en kanadensare ska försöka bidra i det offensiva spelet. Lagets senaste värvnig är nämligen forwarden Gary Gunn som senast kommer från spel i norska Frisk Asker. 
Garry är en rapp, avig, spelskicklig och duktig skridskoåkare. Det som främst sticker ut är snabbheten. Att inte behöva vara rädd för hans omställningar kommer vara skönt. Nu gäller det för oss istället att få ut det bästa av Gary - och de andra spelarena i laget under säsongen, säger sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida. 
 
 Nunn har tidigare spelat AHL-hockey med San Antonio Rampage
 
AIKs senaste värvning kommer som sagt var senast från spel i Frisk Asker där han, under Sune Bergmans ledning, gjorde stor succé och med sina 62 poäng på 42 matcher vann han faktiskt den norska högstaligans poängliga. 28-åringen visade sin potential i WHL-laget Vancouver Giants, sedan väntade spel i ECHL och säsongen 2015/16 fick han debutera i AHL. I farmarligan blev det totalt 34 poäng på 80 matcher men han har även hunnit med att vinna mästerskapet i ECHL och säsongen 13/14 stod forwarden för en fin säsong i Italien. 
 
På pappret är det här en väldigt bra värvning, Nunn borde ha det som krävs för att lyckas även i Hockeyallsvenskan och han har tidigare visat att han är en skicklig spelare. Samtidigt har det hänt att spelare lyckats i Norge men inte riktigt fungerat lika bra på svensk is. Det återstår hur fallet blir den här gången. AIK har även gått ut med nyheten att Peter Nylander och Jeff Jakobs kommer ingå i A-lagets tränarteam den kommande säsongen. De kommer senast från uppdrag i AIK's juniorlag (Nylander) samt norska Storhamar där Jakobs var med och vann mästerskapet. De båda borde känna varandra bra, de har nämligen varit lagkamrater i Vita Hästen och fanns med när Norrköpingslaget tog steget upp till Hockeyallsvenskan våren 2014.