Försäsongskollen

Allt fler lag har börjat slipa på formen inför säsongen. 
 
September närmar sig och det börjat bli dags för spelare i olika ligor att få till en bra form inför seriestarten. Under gårdagen var många lag i farten och här kommer en liten genomgång på hur det gick i några av matcherna. 
 
Gårdagens matcher 
Teg - SK Lejon: 3-1 
Boden - Piteå: 2-4 
Östersund - Borlänge: 1-4 
Malung - Forshaga: 5-4 
Kumla - Tyresö/Hanviken: 5-2 
Huddinge - Enköping: 3-1 
Mörrum - Tyringe: 2-1 
Mora - Leksand: 1-2 
 
Som ni ser var det full fart under gårdagskvällen och den mest intressanta matchen spelades uppe i Dalarna där Mora och Leksand stötte samman i ett riktigt rivalmöte. Numera är det Mora som kan skryta med att man är ett SHL-lag men igår fick Leksand mest anledning att jubla, mycket tack vare Johan Porsberger som var inblandad i båda målen i 1-2 segern. Noterbart är att nyförvärvet Tor Immo stod för det matchvinnande målet och forwarden kommer säkerligen ha en nyckelroll när säsongen drar igång. 
 
Uppe i Björknäshallen utspelade sig ett annat rivalmöte, Boden bjöd in Piteå till kamp men det skulle visa sig bli en för stor utmaning. Gästerna vann med 2-4 efter att Joakim Högberg gjort två av målen. Från den här matchen kan vi nämna att Bodens nyförvärv Alfons Malmström stod för ett av lagets två mål. Kumla räknas knappast till en av förhandsfavoriterna i den västra serien men man har fått en ganska bra start på sin försäsong. Gårdagens match mot Tyresö/Hanviken blev en relativt odramatisk historia som man tillslut gick segrande ur med 5-2. I den här matchen stod Kumlas Victor Wänghult för en väldigt fin insats, nyförvärvet från Tibro var inblandad i tre av målen och visade att han kan komma att göra stor nytta för sitt lag den här säsongen. 
Jag tycker vi gör mycket utav det vi hunnit med att träna på bra och är positivt överraskad över hela laget. Känns som vi har kontroll över hela matchen även fast vi har en dipp tio minuter i andra. Även fast vi släpper in ett mål i boxplay så är vi över lag ganska bra där tycker jag. Vi rullade på fyra femmor hela matchen och alla gjorde sitt jobb bra och har redan börjat hitta lite kemi. Vi är nöjda med matchen som en första match och tar mycket bra med oss till nästa, säger Wänghult till bloggen. 
 
Ikväll rullar försäsongen vidare med nya matcher, bland annat ett derby mellan Oskarshamn och Västervik samtidigt som Karlskrona tar sig an KRIF längre ner i söder.