Hammarby förstärker truppen

Hockeyettanlaget ser ut att vara redo inför säsongen. 
 
För varje dag som går drar allt fler lag i serien igång med sitt matchande inför seriestarten, man väljer oftast att möta lag i andra serier för att utmana sig själv men under gårdagen fick vi se Hammarby ta sig an seriekollegan Sollentuna och det skulle bli en under hållande match med många mål. "Bajen" vann tillslut med 5-3 och efter matchen offentliggjordes nyheten att klubben ger permanenta kontrakt till både David Ljusbol och Johan Wallin, som varit där på try out den senaste tiden. 
 
Det är färdigspelat i Vallentuna för Wallin. 
Foto: Peter Scott
 
Jag skulle ljuga om jag sa att ja har superkoll på de här spelarna men sett till statistiken känns det ändå som hyfsat bra förstärkningar. Wallin kommer senast från spel i Vallentuna men har tidigare spelat i ett flertal andra lag, bland annat Södertälje som är hans moderklubb. Förutom spel i klubbar runt Stockholm har han även testat på spel uppe i norr med Kalix, där det blev 20 poäng på 32 matcher under säsongen 14/15. David Ljusbol kommer senast från juniorspel och ska nu gå in på sin debutsäsong på seniornivå, tidigare har han bara gjort tre inhopp i Huddinges A-lag så han får räknas som ett relativt oskrivet kort. 
 
Om vi tar en titt på Hammarbys trupp så är den helt okej med Hockeyettan mått mätt, spelare som Marcus Carlsson och Magnus Kullerback bidrar med mycket rutin där den senare får en extra viktig roll i lagets offensiva spel. Under förra säsongen gjorde Robin Jalkerud comeback och forwarden har valt att spela även den här säsongen. Han är en av få som var med på den tiden klubben spelade i Hockeyallsvenskan och han är något av en kulturbärare som varit med på hela resan från att vara Bajen Fans till att ta sig till Hockeyettan och dra igång Hammarbys hockeysektion igen. 
 
Utan att vara för våghalsig i sitt tippande känns det som att Hammarby kommer vara på en liknande nivå som de senaste åren, om alla bitar faller på plats kan man kanske vara med och slåss om en plats till Allettan men då gäller det att höja sig ett snäpp jämfört med i vintras då man slutade åtta i grundserien.