Landslagsspelare till SDHL

Den svenska damhockeyligan får in en meriterad spelare. 
 
Inför förra säsongen gick Göteborg in som nykomling i SDHL och man skulle få ett ganska tufft uppvaknande. I grundserien slutade man sist men lyckades sedan rädda säsongen genom att besegra Färjestad i kvalet för att hålla sig kvar i serien. Nu är siktet inställt på revansch och i dagarna har klubben gått ut med en värvning som känns intressant. Det är forwarden Louise Adams som ansluter till västkusten, och som senast kommer från spel i den engelska ligan. 
- Jag ser fram emot att kunna utveckla mitt egna spel samtidigt som jag får spela med och mot några av de bästa idrottarna i sporten. Att spela i SDHL är en stor utmaning som jag ser fram emot att ta mig an, säger nyförvärvet till klubbens hemsida. 
 
Adams har spelat flera turneringar tillsammans med det brittiska landslaget. 
 
Adams kommer senast från spel i Guildford Lightning där hon noterades för 34 poäng på 18 matcher den gångna säsongen och 22-åringen från Birmingham har för vana att producera många poäng. Sedan några år tillbaka är forwarden en del av det brittiska A-landslaget och i vintras var hon med och tog VM-silver i B-VM. Det här är utan tvekan rätt steg att ta för Adams, hon har visat att hon håller hög klass på hemmaplan men för att fortsätta sin utveckling gäller det att utmana sig själv och då är en flytt till en av världens bästa ligor ett väldigt bra alternativ. I SDHL får hon chansen att möta väldigt bra spelare samtidigt som hon kommer in till ett lag som också håller bra klass (även om det är skillnad på Göteborg och tex Luleå eller Linköping). 
 
I Göteborg blir Adams lagkamrat med landslagskollegan Nicole Jackson som värvades in inför förra säsongen och det finns även en danska och tre kanadensiskor i västkustlagets internationella lagbygge. Klubben hoppas mycket på talangen Sofia Gidsäter Niklasson som värvats in från Djurgården men man har samtidigt tappat en av sina främsta spelare, Hanna Sköld, som vänder tillbaka till Leksand där hon tidigare spelat fyra säsonger. Känslan är att laget kommer få kämpa i botten av tabellen den här säsongen också, det vore ett steg i rätt riktning att vinna den interna kampen mot SDE HF som slutade näst sist förra säsongen.