Målskytt till allsvenskan

Karlskrona förstärker offensiven med en intressant spelare. 
 
Det kan vara deprimerande att åka ur en serie. Plötsligt försvinner en stor del av utrymmet i riksmedia och risken finns att även en del av lagets supportrar väljer att följa laget på annat sätt än att köpa en biljett och titta på matcherna i ishallen. Trots det verkar det som att den här säsongen kan bli bra för Karlskrona, nu går man in i en väldigt öppen Hockeyallsvensk serie där många lag kan göra upp om en plats i toppen. KHK är utan tvekan ett av dem. Klubben har förstärkt truppen med ett flertal bra spelare och idag har man gått ut men nyheten att Kyle Osterberg ska försöka göra lagets offensiv ännu bättre. 
 
Osterberg gör sig redo för sin andra säsong i Europa. 
 
Det här får ses som en värvning som kan bli väldigt lyckad, Osterberg kommer senast från en stark säsong i den norska ligan där han bland annat stod för 26 mål varav åtta kom i slutspelet. Sedan tidigare har 23-åringen även gjort bra ifrån sig i collegeligan, säsongen 16/17 blev det seger i mästerskapet och forwarden stod för 23 poäng på 42 matcher. Osterberg har även tagit två medaljer i junior-VM med USA och det är väldigt ovanligt att landslagsmeriterade spelare från andra sidan atlanten hamnar i Hockeyallsvenskan. 
 
Idag har Karlskrona även gått ut med nyheten att man gett Viktor Liljegren ett try out-kontrakt. Forwarden kommer senast från spel i ECHL-laget Reading Royals men har även fyra collegesäsonger med sig i bagaget. Senast 24-åringen spelade på svensk mark var säsongen 12/13 då han var en del av Djurgårdens J20-lag som spelade i SuperElit men nu hoppas han alltså göra sina första matcher som senior i hemlandet. 
 
Sett i sin helhet har KHK en stark trupp som borde stå sig bra på den här nivån. Spelare som Niklas Johansson och Marcus Paulsson får dra ett tungt lass i offensiven samtidigt som man hoppas på att några av lagets unga spelare ska ta nästa steg. Jag tycker vi borde hålla ett extra öga på 18-åringen Linus Karlsson som briljerade i J20-laget förra säsongen och som även fick chansen att debutera i SHL. Centern har hög potential och fortsätter utvecklingen i samma takt kan han bli ett riktigt utropstecken. 
 
Tror du Karlskrona kan ta steget tillbaka till SHL?