Cirkus hästen fortsätter

Allsvenskan / Permalink / 0
Den allsvenska jumbon fortsätter att skapa negativa rubriker. 
 
Mycket kan hända på fyra år. Våren 2014 lekte livet om man var hockeyintresserad och bodde i Norrköping. Vita Hästen hade byggt ihop ett riktigt starkt division 1-lag som plöjde igenom både grundserie och alletta innan ett målrikt playoffmöte mot Visby/Roma tog laget till den allsvenska kvalserien. Väl där bjöds det in till några numera klassiska hockeyfester i Himmelstalundshallen, vem minns inte det dramatiska slutet mot Björklöven eller den imponerande upphämtningen mot Tingsryd där Niklas Lihagen blev stor matchvinnare i förlängningen? 
 
Det var längesen det var så här glädjescener i Himmelstalundshallen. 
Foto: Josefin Eriksson
 
 
 
Väl i Hockeyallsvenskan fortsatte Vita Hästen att blomstra, nykomlingen tog sig hela vägen till ett SHL-kval mot Modo och även om ändå var en bra bit från ett nytt avancemang sågs säsongen som en stor succé. Under våren 2015 hände det dock en del saker som skulle visa sig få stor negativ effekt. Trotjänarna Joakim Peterson och Linus Näsström fick inte förnyat förtroende, dessutom lämnade backklippan Viktor Amnér. I samma vända hände det även saker på ledarsidan, Niklas Czarnecki gick från att vara tränare till att bli sportchef. Något som i efterhand kan ses som ett misstag. Inget ont om honom men han gjorde bra mycket mer nytta nere i båset. 
 
Från att ha varit seriens hetaste nykomling gick man till att bli ett ganska blekt inslag, laget slutade elva och följde sedan upp det med en tiondeplats. Återigen tog säsongen slut redan efter grundserien. Under säsongen 17/18 kom Leif Strömberg in som sportsligt ansvarig men han tog snabbt över rollen som tränare och det gav en positiv effekt. Trots det lyckades inte laget nå en topp-8 placering och missade slutspelsserien för tredje året i rad. Strömberg stannade ändå kvar i klubben, både som tränare och sportchef men hösten har inletts väldigt svagt och rösterna om hans avgång har höjts för varje dag som gått. 
 
Under gårdagen föll Norrköpingslaget på nytt (den här gången mot Modo) och man har därför hela fjorton poäng upp till nästjumbon - som dessutom har en match mindre spelad. Samtidigt som spelet havererat har supportrarnas missnöje även riktats till klubbens ordförande. Banderoller har målats och saker och på deras supporterforum har diskussionerna gått vilda kring vad som egentligen borde göras. Därför blev nog en hel del glada när det under torsdagskvällen släpptes en nyhet kring att ordföranden valt att lämna klubben. Det tråkiga är att det är på grund av att hon fått ta emot en hel del hot, vilket kulminerade när ett antal personer uppsökt hennes bostad. 
Den senaste tiden har det från några personer skett ren och skär mobbing mot vår ordförande, där man gått från hårda ord och mobbing till personangrepp och fysiska hot. Något vi ställer oss starkt emot och den kritik man normalt får ta i det offentliga rummet, har sedan länge gått överstyr. Styrelsen har länge varit tålmodig, men har nu fått nog, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Att klubbens ordförande lämnar på det här sättet är väldigt tråkigt, vissa personer har gått långt över gränsen för vad som är tillåtet och det är synd att det slutade med något som ser ut att bli ett polisärende. Det här skapar på nytt negativa rubriker kring en klubb som mår långt ifrån bra. Samtidigt som det som precis har hänt är tråkigt var det nog tyvärr nödvändigt med en förändring och på sikt finns det ändå hopp för klubben. Nu gäller det att syna sig själva, se vad som gått snett och försöka skapa positiv energi inför det som ser ut att bli en ångestfylld kvalserie. 
 
Förutom hela svängen om kritiken mot tränare och ordförande finns det även en annan infekterad historia som handlar om allt från feminism, kvinnohat och gladiatorer. Är ni intresserade av den kan jag tipsa om att besöka en annan blogg, http://gummitrissan.bloggo.nu/, som har extra fokus på just Vita Hästen och allt som händer kring klubben just nu. 
 
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, en av bloggens samarbetspartners! 
Till top