Klara för allettan - förstärker från allsvenskan

Hockeyettan, Silly Season / Permalink / 0
Hanhals stärker sina aktier inför kommande utmaningar. 
 
Inför säsongen var det få som tippade att Hanhals skulle vara med och slåss om en plats ovanför strecket som betyder allettanspel, själv satte jag dem som åtta. Kände att det fanns potential men att konkurrensen var lite för hård. Så fel man kunde ha. Under onsdagskvällen besegrades Tyringe med 5-6 vilket betydde att allettanplatsen säkrades och nu blickar klubben framåt mot nya utmaningar. Under säsongen har laget drabbats av en del spelarförluster men idag står det även klart att man förstärker truppen med en spelare från Hockeyallsvenskan. 
 
Det handlar om forwarden Hampus Melén som lånas in från Tingsryd, där han noterats för sju poäng på 24 matcher under hösten. 23-åringen slog igenom med dunder och brak i Mörrum för ett par säsonger sedan vilket gav ett allsvenskt kontrakt men han har även varit tillbaka i Hockeyettan som utlånad, bland annat till just Hanhals där han stod för sju poäng på nio matcher förra vintern. 
 
Lånet verkar gälla tills vidare men det finns nog en god chans att han kommer vara med en bra bit in på allettan och det kan behövas. Om grundserien varit tuff så blir allettan snäppet värre. Nu gäller det att spelare som Ludvig Rantanen och Robin Carlsson kliver fram lite extra. Dessutom kan det vara värt att hålla ett extra öga på talangen Philip Elgestål som är tillbaka på svensk mark efter att ha spenderat hösten i nordamerika. 19-åringen har noterats för fyra poäng på fem matcher och är en spelare som på sikt skulle kunna spela på en högre nivå än Hockeyettan. 
 
Tror du att Hanhals kan skrälla även i Allettan?
 
 
 
 
Till top