Klockan tickar

Det finns fortfarande lite tid att värva spelare. Här är några klubbar som gjort det de senaste timmarna. 
 
Björklöven ligger sexa i tabellen men det är bara några få poäng ner till niondeplatsen och risken finns fortfarande att säsongen tar slut efter grundserien. Därför förstärks truppen i form av en spelare som publiken i Umeå borde känna till. Det är forwarden Brock Trotter som återvänder till laget, kanadensaren kommer senast från spel i AHL-laget Chicago Wolves men har ett tidigare förlutet i både NHL & KHL. 31-åringen spelade i Björklöven säsongen 15/16 vilket resulterade i 26 poäng på 35 matcher vilket förmodligen gör att förväntningarna är relativt högt ställda på nyförvärvet. 
Vi ville gärna bredda spetsen i laget med en forward som är rightare och där passar Brock perfekt in. Han har varit här i Björklöven tidigare och gjort det riktigt bra. Dessutom har ett vi ett lag som jobbar hårt för varandra, säger sportchefen Fredrik Grönberg till klubbens hemsida. 
 
Samtidigt som Björklöven förstärker sin offensiv så tappar konkurrenten Almtuna lite styrka i samma del av spelet. Tidigare under kvällen släpptes nämligen nyheten att man mister forwarden Ludvig Nilsson, 23-åringen kommer att fortsätta säsongen i SHL med Brynäs. Nilsson har noterats för 18 poäng på 45 matcher och nu är han tillbaka i serien där han tidigare spenderat en säsong med Modo (15/16). I samma vända lånar dock Almtuna in forwardslöftet Alexander Bjurström från just Brynäs så man står inte som en fullständig förlorare när kvällen ska summeras. 
 
AIK krigar om att nå SHL, truppen är stark men man vill få lite extra fart på spelet och väljer därför att låna in Fredrik Karlström från Linköping. 20-åringen har inte riktigt lyckats på SHL-nivå och är nu tillbaka i laget där han slog igenom på ett fint sätt förra vintern. Ingenting är klart men klubben ryktas även förstärka truppen ytterligare med den danske talangen Mathias From som spelat i både Rögle och Södertälje under vintern. 
 
Västerås är ett annat lag som krigar för att nå en högre serie och med hjälp av klubbens supportrar har man fått en rätt rejäl slant att värva för. Därför kommer kvällens nyhet att Conny Strömberg är tillbaka i klubben som en mindre överraskning. 42-åringen har en tidigare koppling till klubben eftersom han spelade i laget för ett par år sedan. Den här vintern har spenderats i Hockeyallsvenskan vilket resulterat i tio poäng på 20 matcher men den inleddes i norska Lörenskog där han stod för tolv poäng på 15 matcher. Västerås har en stark trupp och nu får man in en revanschsugen spelare (han är inte nöjd med hur säsongen varit) som borde kunna bidra en hel del, speciellt i powerplay där han brukar kunna styra och ställa. Frågan är om han kan vara spelaren som tar laget tillbaka till eliten. 
 
Vi rundar av med nyheten att Leksand fortsätter att värva spelare. Den senaste tiden har man förstärkt truppen på flera fronter och ikväll släpptes nyheten att backen Austin Madaisky är klar för laget. Den 26-årige kanadensaren kommer senast från spel i den tyska ligan men har ett tidigare förlutet i AHL. 
- Austin är en offensiv back med ett mycket bra skott och nu när vi tappade Fredrik Lindgren med kort varsel så hoppas jag att vi har hittat en back som kan fylla hans lucka, säger tränaren Leif Carlsson till klubbens hemsida.  
 
NÅGRA ANDRA NYHETER...
Christian Kåsastul lämnar Vita Hästen för spel i Frisk Asker. 
Tranås värvar målvakten Charlie Fredriksson från Tyringe.
Västervik förstärker offensiven med Lindlövenspelaren André Astley.
IK Pantern värvar Väsbys poängkung Christian Holmblad
Kristianstad värvar backen Christoffer Rasch från Tyringe. 
Huddinge värvar målvakten Rasmus Hedström från Gripen. 
Backen Alexander Molldén lämnar Gripen för spel i Mörrum. 
Grästorp värvar forwarden Philip Larsson från Gripen. 
 
Är du nöjd med hur ditt lag värvat?