Summering av dagens matcher

Vi tar en titt på hur det har gått i dagens matcher!

Om vi ska vara helt ärliga så kändes inte dagens matcher i Hockeyettan som några direkta höjdare, det bjöds inte heller på några större skrällar eller överraskningar. Uppe i den norra serien fortsätter Borlänge att göra bra ifrån sig, idag besegrades Kalix på bortaplan efter att Sebastian Björnstad avgjort matchen när det återstod ungefär tre minuter. Vinsten gör att behåller sin förstaplats och den kommer man behålla, laget har tre poäng mer än tvåan Västerås men de har redan spelat alla sina matcher medan Borlänge har en match kvar.

Boden såg ut att göra en helt okej match hemma mot Östersund, man hade fortfarande slagläge inför den avslutande perioden men väl där föll man ihop. Fyra insläppta mål gjorde att det tillslut blev en 1-5 förlust och på grund av det går just Östersund förbi i tabellen. Hos gästerna kan vi lyfta fram Pontus Wernerson-Libäck som stod för två mål, forwarden har noterats för fem fullträffar under Allettanspelet och känslan är att han fått ett lyft av flytten till Östersund (även om det går lite bättre för Hudiksvall).

I förkvalet inför playoff-spelet kan vi notera att både Tranås och Vännäs håller liv i spänningen i och med varsin seger. Där stod speciellt Tranås för en fin insats, man gick ifrån till både 3-0 och 4-1 men det blev lite spänning i tredje perioden där Hammarby reducerade två gånger om. Imorgon spelas det tredje och avgörande mötet för alla fyra playofflagen. Om vi ska ta dagens matcher med i värderingen så borde Vännäs och Tranås ta sig vidare men matcherna ska ju naturligtvis spelas.