Svensk storseger

Dagens gruppspelsmatch gick som förväntat.

Damkronorna fick en bra start på turneringen i och med 2-1 segern mot Japan och det mesta talade för att man skulle plocka nya poäng i dagens match. Hemmanationen Korea (ett sammansatt lag med spelare från både syd och nord) stod för motståndet men det blev en ganska enkel utmaning för det svenska laget som tog ledningen redan efter fyra minuters spel då Maja Nyhlén Persson gjorde sitt första mål i turneringen. Efter första perioden ledde de blågula med 4-0 och redan där var segern säkrad.

Korea kämpade på bra, den välsynkroniserade publiken gav inte upp hoppet men det här var Sveriges match och i tredje perioden kunde man spela ut och göra nya mål vilket gjorde att det stod 8-0 på resultattavlan när slutsignalen ljöd i Kwandong Hockey Centre.
- Kul att vi kunde få sätta så pass många puckar, det kändes bra.

Sverige står för en stabil och bra insats, man lägger ner tid på sina anfall även i slutet av matchen trots att segern sedan länge var avgjord. Fanny Rask och Pernilla Winberg är två spelare man kan lyfta fram, de är viktiga i det offensiva spelet och mot en motståndare som Korea kunde man göra lite som man ville. Nu väntar Schweiz och det blir en riktig gruppfinal mellan två lag som jagar medalj.
- Vi ska fortsätta att störa målvakten, det kommer självklart bli en tuffare match att spela mot Schweiz, säger Erica Udén Johansson till Eurosport efter slutsignalen.

MATCHFAKTA
Sverige - Korea: 8-0 (4-0,1-0,3-0)
1-0, Maja Nyhlén Persson (Alasalmi)
2-0, Elin Lundberg (Rask, Grahm)
3-0, Johanna Fällman (Rask, Küller)
4-0, Erica Udén Johansson (Johansson)
5-0, Pernilla Winberg (Alasalmi, Lundberg)
6-0, Emma Nordin (Lundberg)
7-0, Pernilla Winberg (Grahm, Nordin)
8-0, Rebecca Stenberg (Winberg)

I övrigt kan vi notera att Schweiz besegrade Japan med 3-1 efter att Sara Benz gjort två av lagets mål. Igår vann Kanada med stabila 5-0 mot OAR (Olympic Athlets from Russia) och USA besegrade Finland med 1-3.