Dags att vakna nu?

Kvällens matcher bjöd på några oväntade resultat. 
 
Vi börjar med att ta oss till Hudiksvall där hemmalaget bjöd in Kristianstad till match. Det skulle visa sig bli en minst sagt tuff nöt att knäcka. Hudik har varit bra hela säsongen men ikväll fick de en tuff start med underläge efter sju minuters spel, efter paus utökade gästerna ledningen till 0-2 och med ungefär tio minuter kvar att spela satte Malte Sjögren 0-3 vilket säkrade segern. Kristianstad vann tillslut med 1-4 och visar fortsatt att man är ett av Hockeyettans främsta lag. Jag skulle faktiskt bli förvånad om man inte är ett av fyra lag från "ettan" som får spela i kvalserien om några veckor. Så bra är man i sina bästa stunder. 
 
Ett annat lag som också vill spela i kvalserien är Huddinge, ikväll besegrades Valbo med 0-4 på bortaplan och man är kvar på andraplatsen i den södra serien. Två poäng bakom Stockholmarna hittar vi Vimmerby, som hade lite bekymmer borta mot HC Dalen. När halva matchen var spelad stod det 1-1 och det blev lite spänning i hallen när Daniel Håkansson reducerade till 2-3 med ett par minuter kvar att spela. Närmare än så kom man dock inte utan Vimmerby åker hem med tre viktiga poäng och hoppet om en lång och lyckad säsong lever vidare. 
 
Ett lag som haft en hel del fokus och förväntningar på sig de senaste åren är Östersund, den här säsongen har man dock haft det oväntat tungt och i Allettan har man helt enkelt varit för dåliga. Därför kom kvällens imponerande 5-1 seger mot Västerås som en rejäl överraskning. Jesper Solomon Frisell hade stor del i vinsten, backen satte sina två första allettanmål och 20-åringen (som värvades in från NAHL för tio dagar sedan) har fått en bra start på sin tid i Östersund. Trots segern och den fina insatsen ligger man bara femma i serien och risken finns att man vaknat till lite för sent, i nuläget har man sex poäng upp till tredjeplatsen. 
 
Allsvenskans mest lyckade värvning?
Foto: Johnny Anderson
 
Ett lag som varit vaket hela säsongen hittar vi i Uppsala, det är givetvis Almtuna jag talar om. Det allsvenska laget har stått för många fina insatser under vintern och ikväll besegrades IK Pantern med stabila 1-4 på bortaplan inför drygt 400 åskådare (vilket är en tragisk publiksiffra för ett allsvenskt lag). I matchen var gästernas Viktor Hertzberg den stora profilen, forwarden var inblandad i tre av lagets fyra mål och han har verkligen haft en lyckad säsong. I Juni stod det klart att 26-åringen skulle byta Sundsvall mot Hudiksvall och där blev det stor succé, hans 18 poäng på 14 matcher gjorde att Almtuna först lånade honom för att sedan skriva ett kontrakt och just nu är han en av Hockeyallsvenskans formstarkaste spelare. Med 19 poäng på 21 matcher har han ett bättre poängsnitt än stjärnor som Eric Castonguay (AIK), Marcus Eriksson (Vita Hästen) och Leksands Mattias Ritola. Där har Almtuna verkligen gjort en lyckad värvning - kanske rent av seriens bästa sedan säsongen drog igång.