Dags för förstärkning

Grundseriens avslutning närmar sig och det är hög tid att förstärka trupperna. Här är fyra lag som gjort det. 
 
I börjar med den senaste nyheten, det handlar om Södertälje som förstärker offensiven i form av ett lån från en annan allsvensk klubb. Det är Leksand som lånar ut forwarden David Åslin till kringelstadens stolthet. 28-åringen har noterats för åtta poäng på 26 matcher och nu är det dags att försöka få upp hans form inför säsongsavslutningen. 
Både vi och David tycker det här är en bra lösning för bägge parter. Vi önskar David för lycka till i Södertälje SK, säger Leif Carlsson som är sportsligt ansvarig i Leksand till klubbens hemsida.
 
Det här får ses som en klassisk win-win, Södertälje får in en spelare som har hög potential (även om säsongen inte varit lysande) samtidigt som Leksand lånar ut en spelare som inte riktigt levt upp till förväntningarna. SSK är inne i en viktig del av säsongen men en hel del talar för att den tar slut efter grundserien, då skulle Åslin kunna vända tillbaka till Dalarna efter att ha fått mer speltid än han skulle fått i Leksandströjan. Forwarden slog igenom säsongen 11/12 då han stod för 38 poäng på 46 matcher i Troja-Ljungby, sedan dess har han spelat SHL-hockey i tre olika klubbar och vid två tillfällen har han vunnit priset som går till den spelaren som gjort säsongens vackraste mål i ligan. 
 
Även Vita Hästen väljer att förstärka sin offensiv, igår gick klubben ut med nyheten att Albin Ivarsson Hamberg ansluter från Nyköping Gripen. 23-åringen kommer dock senast från spel i AIK där han spenderat årets första veckor och han spelade med "gnaget" mot Vita Hästen så sent som i fredags. Forwarden får ses som en ersättare till Douglas Lögdal som valde att lämna laget för några dagar sedan. Det är oklart var hans säsong fortsätter men Mariestad borde vara ett hett alternativ för spelaren som vann Hockeyettans poängliga förra säsongen. 
 
I Hockeyettan förstärks nämligen också trupperna, för ett par dagar sedan valde Västerås att spetsa till offensiven i form av Lucas Venturo. Den 23-årige kanadensaren kommer senast från spel i Borlänge där han stod för 33 poäng på 27 matcher och under sina två första matcher med Västerås har han noterats för ett mål och en assist. Det är alltid lite extra "sexigt" att värva en kanadensaren och den här gången känns det även som man gjort en värvning som kan fungera, Västerås hoppas på en lång säsong och då gäller det att ha en stor trupp som klarar av ett tätt spelschema där risken för skador ökar. 
 
Foto: Johnny Anderson 
 
Vi avslutar med att berätta om Kristianstads förstärkning. Klubben har viktiga matcher framför sig och lånar därför in backen Erik Flood som tillhör Almtuna. 21-åringen kommer spela med laget i matcherna mot Vimmerby & Valbo, sedan verkar han vända tillbaka till Uppsala igen. Den lovande backen debuterade i Hockeyallsvenskan säsongen 15/16 och spelade 28 matcher när Mora tog steget upp i SHL förra vintern. Den här säsongen har Flood spelat 33 matcher vilket resulterat i fyra poäng men han var inte med i Almtunas senaste match så ett kort inhopp i KIK kan säkert vara positivt för att få upp motivationen lite extra inför fortsättningen av säsongen.