En nystart

Efter en tids dvala börjar bloggen vakna till liv igen. 
 
Jag får inleda med att be om ursäkt för att bloggen varit tyst de senaste veckorna men ibland finns det annat som känns viktigare att fokusera på. Nu börjar energin komma tillbaka och det känns som ett bra läge att smyga igång med skrivandet igen. Sedan vi senast hördes vid har mycket hänt, i Hockeyettan har grundserierna avslutats och numera är det spel i Allettan som gäller för många av lagen. Nere i den södra serien kan vi notera att Vimmerby fått en drömstart och inför kvällens bortamatch mot Hudiksvall (som faktiskt håller till i den södra serien) toppar man tabellen med två segrar på lika många matcher. 
 
Kristianstad har mest press på sig, inför säsongen värvades det friskt men laget föll senast tungt (0-3) mot KRIF och ligger bara sjua i tabellen. Det återstår dock många omgångar och det är för tidigt att avfärda lagets allsvenska chanser. Uppe i norr har Mariestad, Piteå & succénykomlingen Boden inlett allettan med idel segrar och man delar därmed på förstaplatsen. Här är det femman Västerås som får gälla som favorit, laget spelade allsvensk hockey förra säsongen och vann den västra grundserien efter att ha samlat ihop 54 poäng. 
 
Men det är inte bara i Hockeyettan det spelas intressanta matcher, även längre ner i seriesystemet börjar det hetta till. Kalmar är ett av Hockeytvåans mest intressanta lag, man slutade tvåa i grundserien och borde kunna prestera bra även när Alltvåan drar igång på söndag då Mjölby kommer på besök. Även Mörrum och Borås får gälla som topptippade lag i den södra serien. 
 
I Hockeytrean har jag mestadels tittat på Valdemarsvik och IK Guts, som faktiskt ser ut att ha något bra på gång. Norrköpingslaget visade upp ett väldigt fint spel i grundserien och har potential att gå långt, men efter de inledande omgångarna i Alltrean ligger man bara fyra och har en del att fundera på inför fortsättningen. Valdemarsvik fick nöja sig med en tredjeplats i grundserien vilket gör att man får harva vidare i en oglamourös fortsättningsserie som man inlett med en seger och en förlust. I sin senaste match vann man med hela 10-2 mot Rydaholm efter att Philip Skännestig varit inblandad i tre av målen. 
 
Avslutningsvis hoppas jag att alla läsare (eller rättare sagt de som orkat stanna kvar) har fått en bra start på året!