Summering av kvällen

Vi avrundar onsdagskvällen med att ta en titt på hur det gick i några av dagens matcher. 
 
Vi börjar vår resa uppe i norr där Piteå tog tre övertygande poäng i sin match mot Östersund, en match som slutade 4-2 och som gör att laget toppar Allettan norra. Ett annat lag som vill vara med och slåss om förstaplatsen i samma serie är Västerås och kvällens match var ett steg i rätt riktning. Skövde stod knappast för en dålig insats men VIK vann tillslut rättvist och till stor del tack vare målvakten Marcus Dahlbom som räddade 20 skott i 1-2 segern i Billingehov. 
 
I den södra serien var det mest glöd kring mötet mellan Huddinge och Kristianstad, två av hela Hockeyettans mest uppsnackade lag. Ikväll visade sig Stockholmarna vara hetast, matchen vann man efter en stark avslutning där man gick från 1-2 till 4-2 på ungefär tio minuter i tredje perioden. Segern gör att "talangfabriken" behåller sin ledning men man har spelat fler matcher än både tvåan Hudiksvall och trean Vimmerby så det finns fortfarande en hel del spänning. HC Dalen stod för kvällens miniskräll när KRIF besegrades efter att Daniel Håkansson avgjort matchen i slutminuterna och man fortsätter därmed att göra en väldigt fin säsong. 
 
I Hockeyallsvenskan kan vi konstatera att det fortsätter att gå väldigt tungt för BIK Karlskoga, kvällens 4-0 förlust på Hovet mot AIK gör att man har åtta poäng upp till 13:e platsen och målskillnaden (76-110) är överlägset sämst i serien. Så sent som förra säsongen var BIK ett av Hockeyallsvenskans svåraste lag att möta men för att åter bli ett sånt lag har man en lång väg att vandra. Just nu känns det som man får börja sikta in sig på att spela i kvalserien - om inget drastisk förbättring sker. 
 
Ovanför Karlskoga ser vi en väldigt intressant strid mellan flera lag, så här ser läget ut just nu:
11. Vita Hästen, 45 poäng (-11)
12. Troja-Ljungby, 43 poäng (-8)
13. Västervik, 43 poäng (-15) 
 
Om tabelläget är detsamma om några omgångar kan det vara värt att hålla ett extra öga på mötet mellan Troja-Ljungby och Västervik som spelas den 31:e Januari. Där kommer de få kämpa om tre väldigt viktiga poäng. Samtidigt kommer Vita Hästen också spela en del matcher mot lag i samma del av tabellen så närmaste veckorna blir väldigt intressanta att följa. 
 
Torsdagar brukar inte vara klassiska hockeydagar och morgondagen är inget större undantag, om man inte föredrar att titta på SHL-hockey vill säga för då spelas nämligen sex matcher där. Personligen föredrar jag dock hockey där det handlar mer om känslor än pengar, vilket tyvärr ofta är verkligheten ju längre upp i seriesystemet man kommer. 
 
 
1
Andreas

Jonathan Dahlén hade som ofta, en väldigt bra afton i Timrå.

Svar: Ja verkligen, helt klart en av seriens främsta!
Benjamin Lindkvist