Talangen till allsvenskan

En lovande spelare får nyttig speltid i Hockeyallsvenskan. 
 
Om ni läste gårdagens inlägg om att det lånas ut många SHL-spelare till allsvenskan så vet ni att IK Pantern och Malmö Redhawks har ett nära samarbete. Inför kvällens match mot Troja-Ljungby visar de det genom att låna ut Marcus Sylvegård, som tidigare under säsongen även spelat allsvensk hockey med Oskarshamn. 18-åringen debuterade i SHL redan för två säsonger sedan men har inte riktigt kunnat slå sig in i laget, under första halvan av säsongen har det blivit 14 matcher i Malmötröjan vilket resulterat i fem poäng. Det är oklart hur länge den lovande forwarden kommer spela i IK Pantern men jag skulle bli förvånad om det blev en långvarig lösning (det är sällan det när allsvenska klubbar lånar in SHL-spelare). 
 
Kvällens match blir inte bara Sylvegårds första för säsongen i Panterntröjan utan det blir även Joby Messiers första match som ny tränare i laget, kanadensaren kommer senast från jobb nere i alperna och nu gör han sin debut som tränare. Även om Pantern ligger högt uppe i tabellen kan man inte ta en seger för givet, Troja-Ljungby ligger tolva i serien och är i stort behov av poäng. 
 
I kvällens andra allsvenska match tar Vita Hästen emot Modo. Det blir lagens tredje möte för säsongen och hittills har de vunnit varsin match, senast lagen mätte krafterna med varandra segrade Ö-vikarna med 4-2 och de får nog ses som favorit även ikväll.