Bättre sent än aldrig

Äntligen börjar det hända saker uppe i norr. 
 
Sportchefer runt om i landet har olika taktik. Vissa är väldigt heta på gröten och har en fylld trupp redan kring midsommar medan andra tar det betydligt lugnare. Uppe i Haparandra hittar vi Asplöven och de passar utan tvekan in i den senare kategorin. Idag har laget fyra spelare i truppen och enligt eliteprospects så saknar man även en tränare. 
 
Många spelare har lämnat laget sedan förra säsongen. 
 
Trots att det varit väldigt tyst kring klubben så har det ändå börjat hända några saker som tyder på att man sakta men säkert börjar bli redo för säsongen som närmar sig. För några dagar sedan skrev man ett kontrakt med forwarden Aapo Alapuranen som värvas in från finska RoKi. 19-åringen har mestadels spelat juniorhockey men rundade av den gångna säsongen med att göra tre inhopp i andraligan. Sedan tidigare har man ytterligare två finska spelare i sin trupp, samt den egna produkten Sami Koskenkorva (underbart efternamn) som senast kommer från spel i Haparandra/Tornios J18-lag där han stod för hela 77 poäng på 37 matcher. 
 
Det är alldeles för tidigt att varken döma ut laget eller hylla dem för deras satsning, det återstår väldigt mycket jobb innan man är redo att ge sig ut på isen och jaga segrar. Det känns dock som att klubben håller på att göra en nystart, i maj stod det klart att Henri Snäll återvänder till staden och han lär få en viktig roll. 26-åringen har tidigare spelat fem säsonger i klubben men nu ska han ta sig an rollen som klubbchef och det ska bli väldigt intressant att se hur det går. 
- Först och främst är jag glad över att vi har hittat ett samarbete med HaparandaTornio UHC där vi nu har ett J20-lag tillsammans och kan behålla våra egna juniorer längre i staden. Den nya satsningen kommer betonas av mer egna spelare och från närområdet, säger Snäll till klubbens hemsida.
 
Vi ska inte förvänta oss några stordåd av Haparandalaget den här säsongen, det känns som sagt var som en nystart och det kan nog vara klokt att bygga långsamt innan man är redo att utmana toppen igen.