0

KRIF förstärker offensiven

Hockeyettanlaget förstärker truppen med en rutinerad spelare. 
 
Efter en hel del spekulationer står det idag klart att KRIF värvar forwarden Viktor Holmkvist. Den 26-årige Trelleborgssonen kommer senast från spel i Kristianstad där han spenderat en står del av seniorkarriären men nu ska han alltså bli deras motståndare. 
Här finns alla förutsättningar att gå långt varje vår då det vankas play off och kvalserie, men klubben har även för vana att slussa vidare spelare uppåt i seriesystemet år efter år. De är ett bra kvitto för organisationen, säger Holmkvist till klubbens hemsida. 
 
 Holmkvist stod för totalt 65 mål i Kristianstadströjan. 
Foto: Thorleif Olsson 
 
 
Den gångna säsongen noterades Holmkvist för elva poäng på 40 matcher men han har tidigare producerat betydligt mer i den gröna tröjan. Under sina totalt sex säsonger i Kristianstad blev det som mest 28 poäng på en och samma säsong och totalt samlade han ihop 127 poäng på 266 matcher. Trots den siffran är han främst ingen poängspelare, han ses mer som en powerforward som ska bidra med ett, trots sin storlek (176 cm), fysiskt och energifyllt spel. 
 
Det här är en värvning som ger ännu mer hetta till den södra serien, det är alltid positivt när en spelare byter mellan två tippade topplag i samma grundserie. I och med värvningen en liten bit närmare en fullständig trupp, man har nio forwards, fem backar & två målvakter. Trots en del fina värvningar tror jag de flesta supportrarna sitter och hoppas att klubben ska gå ut med att Andreas Nordfeldt stannar ytterligare en säsong. Den rutinerade forwarden kommer från en riktigt stark säsong och borde ha ett par år kvar i kroppen.