Talang till Hockeyettan

Huddinge förstärker offensiven med en lovande spelare. 
 
Som ni kanske har märkt så har det varit ganska lugnt här på bloggen de senaste dagarna, dels för att värmen gör att man inte direkt prioriterar att sitta framför datorn men främst för att det faktiskt inte hänt så mycket som är värt att skriva. Idag har dock Huddinge gått ut med nyheten att man värvar en spelare och det är helt klart av intresse. Det handlar om forwarden Oliver Kandergård som ansluter från spel i Leksands organisation. 
- En relativt liten spelare rent kroppsligt men det kompenserar han med stor spelintelligens och en väldigt fin skridskoåkning. Vi är glada att Oliver valde Huddinge i konkurrens med andra topplag i Ettan och ser fram emot att se vad vår verksamhet kan bidra med i hans fortsatta utveckling, säger tränaren Fredrik Mälberg till klubbens hemsida. 
 
Huddinge får en ny spelare till sitt lag. 
Foto: Johnny Anderson
 
 
19-åringen kommer senast från sin bästa säsong hittills i karriären, han stod för 36 poäng på 47 matcher i Leksands J20-lag som håller till i SuperElit. Forwarden har spenderat tre säsonger i den serien men under vintern 16/17 fick han även chansen att göra ett inhopp med A-laget i SHL. Det här blir Kandergårds första säsong på seniornivå och det känns som att Huddinge är ett bra ställe att inleda sin seniorkarriär på, de brukar vara bra på att ta hand om unga lovande spelare. 
 
Värvningen gör att Huddinge har tio forwards i sin trupp och det är den offensiva sidan som man kommit längst på. Det saknas fortfarande ett par backar och även en målvakt som ska göra upp med Daniel Fahlström om speltiden. Det är fortfarande lite för tidigt att sätta ett betyg på "talangfabrikens" lagbygge men det är inget snack om att man drabbats av många tunga förluster. Toppspelare som är svåra att ersätta. Trots det borde Huddinge vara med och slåss om en plats på den övre halvan och efter jul kan mycket hända, spelare kan byta klubbar och lagets playoffrutin kan komma till användning.