Forwarden stannar i huvudstaden

Huddinge ger glädjande besked till sina supportrar. 
 
De senaste åren har Huddinge varit ett av Hockeyettans bästa lag, sedan 2011 har man nått den allsvenska kvalserien vid fyra tillfällen och så sent som i våras slutade man fyra i den. Bara fem poäng från ett avancemang. Trots det verkar inte allt stå riktigt rätt till i klubben. Sedan säsongen tog slut har ett flertal av lagets främsta spelare lämnat för spel i nykomlingen Segeltorp och "talangfabrikens" slagstyrka har tappat rejält med kraft. Det är inte lätt att ersätta pjäser som Måns Krüger och Adam Hansen
 
Forwarden stannar i Huddinge ytterligare en vinter. 
Foto: Johnny Anderson 
 
Trots det finns det fortfarande hopp för laget och under gårdagen gick man ut med en nyhet som borde ge lagets supportrar lite lugn. Man har nämligen förlängt kontraktet med Fabian Lundh som därmed går in på sin tredje säsong i den rödblåa tröjan. 
Med Fabbe kvar i laget behåller vi ännu en pusselbit av stommen som har en tydlig ambition med sin hockey, en spelare med högt uppsatta mål både för sig själv och laget. En karaktär som känner till verksamheten, som går att bygga laget runt och som även kan förmedla budskapet till nya som kommer in, säger tränaren Fredrik Mälberg till klubbens hemsida (som numera återfinns på Hockeyettans plattform). 
 
Det här får ändå ses som ett litet steg i rätt riktning för Huddinge, man lyckas behålla en bra spelare som i sina bästa stunder även håller allsvensk klass. I vintras stod forwarden för 26 poäng på 53 matcher vilket är hans näst bästa notering på seniornivå. 
 
I och med den här förlängningen har Huddinge tio spelare i sin trupp så man kan lugnt säga att det återstår en hel del jobb för de som är sportsligt ansvariga. Det saknas bland annat målvakter och på backsidan återfinns bara tre spelare. Man har förlängt med Björn Jonason och han lär få en nyckelroll i vinter, forwarden håller hög klass och  blir ännu viktigare nu när många av hans tidigare lagkamrater lämnat. 
 
Tror du att Huddinge kan lyckas i vinter, trots alla spelarförluster?