Stjärnan lägger av

SDHL tappar en av sina främsta spelare. 
 
Damernas motsvarighet till SHL är full av profiler både från Sverige och andra delar av världen men den senaste tiden har man drabbats av en del tunga förluster. Inte minst i Linköping. För några veckor sedan gick poängdrottningen Denise Altmann ut med att hennes karriär var över och nu står det klart att målvakten Florence Schelling också väljer att lägga skridskorna på hyllan. 
Hockey har alltid varit en stor del av mitt liv och en stor del av min personlighet. Hockey har gett mig så mycket och öppnat oändliga möjligheter i mitt liv, skriver målvakten på sin hemsida. 
 
 Schelling har tagit medalj i både OS & VM med sitt Schweiz. 
 
Det här är väldigt tråkiga nyheter, främst för Linköping men även för hela ligan som tappar en av sina bästa spelare. Schelling har haft en lång och framgångsrik karriär som tog fart redan säsongen 03/04 då hon spelade sitt första VM. Sedan dess har det även blivit fyra olympiska spel vilket resulterat i en bronsmedalj (2014). i Sochi tog hon även emot pris som turneringens mest värdefulla spelare och hon har verkligen varit en nyckelspelare för det Schweiziska landslaget. Utan henne tror jag inte man skulle kunna vara med och utmana om medaljer på de stora mästerskapen. 
 
Även Linköping har haft stor nytta av 29-åringen från Zürich, hon värvades in för att ersätta Kim Martin. Det kan ses som en mer eller mindre omöjlig uppgift men Schelling lyckades faktiskt med det och även om det inte blivit något SM-guld har hon varit en av ligans bästa. Så sent som i vårens slutspel storspelade hon och utan henne mellan stolparna hade Luleå vunnit finalserien betydligt enklare än man gjorde. 
 
Linköping har redan ett nytt målvaktspar i finskan Eveliina Suonpää och Lisa Nordlöf (som var med redan förra säsongen) men trots att de både är duktiga & lovande kan det nog bli svårt för dem att fylla tomrummet efter Schelling.