Favoritfall och spänning

Dagens matcher i playoff 2 bjöd på både överraskningar och mer väntade resultat. 
 
Idag hade Kristianstad chansen att bli klara för playoff tre och det lyckades man med, men Tranås bjöd på bra motstånd och det krävdes förlängning innan Tony Pappila kunde avgöra matchen. Nu kan KIK pusta ut och sikta in sig på nästa motståndare (som ännu inte är bestämd) men för Tranås är säsongen över. Jag tycker inte att man ska vara så värst besvikna, att laget tar sig till playoff 2 får ses som en fin prestation och en förlust mot Kristianstad är inget att skämmas för. 
 
Mariestad hade chansen att bli klara för playoff 3 men då krävdes seger borta mot Västerås, något man inte lyckades med. Jimmie Jansson gjorde matchens enda mål och nu väntar ett spännande möte imorgon där det verkligen är vinna eller försvinna för båda lagen. 
 
Piteå är däremot helt klara för playoff 3, idag besegrades Kalix med stabila 4-1 och det känns som man börjar närma sig en formtopp. Jag tror inte det finns något lag som vill möta Piteå i nästa playoffrunda, där finns det en rejäl mina att gå på. 
 
Vi får även passa på att gratluera Visby/Roma som stod för något av en skräll när Vimmerby slogs ut med 2-0 i matcher. Idag blev det seger med 3-5 på bortaplan efter att gått från 3-1 till 3-5, en väldigt fin prestation. Nu fortsätter säsongen för gutarna men för Vimmerby är det redan dags för semester och det känns nog tungt för laget. Jag hade rätt höga förväntningar på smålänningarna och trodde att man skulle ta sig vidare från det här mötet men känslan är att man viker ner sig när det gäller som mest. 
 
För KRIF och Boden blir det en ny match imorgon, idag hade Blekingelaget chansen att avancera men gästerna från norr vann med 2-6 efter att Sebastian Harila gjort två av målen. Nu är det fördel Boden inför morgondagens avgörande match.