Inför kvalserien - Borlänge

Den allsvenska kvalserien närmar sig och det är hög tid att ta en titt på lagen som kommer göra upp om två platser till nästa säsongs Hockeyallsvenska. 
 
Jag tänkte att vi skulle börja med ett lag som inte får så mycket uppmärksamhet men som har gjort en väldigt bra säsong hittills, det handlar om succélaget Borlänge. Inför säsongen kändes det som att laget skulle kunna nå allettan och kanske (med lite tur) playoff, men det var nog ingen som räknade med att man skulle vinna allettan - för att sedan slå ut Huddinge i Hockeyettanfinalen. Oavsett hur det går i kvalserien kan Borlänge se tillbaka på en väldigt lyckad säsong där de återigen knäppt experterna på näsan. 
 
Borlänges trupp är inte riktigt lika bred som många av de andra lagen i serien men man har ett gäng väldigt skickliga spelare som kommer få bära ett tungt lass de kommande veckorna. På målvaktssidan vilar ansvaret på Marcus Hellgren Smeds axlar, 24-åringen har har imponerat mellan stolparna till den grad att Leksand fått upp ögonen för honom. Om han gör bra ifrån sig under säsongsavslutningen finns nog chansen att han spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong, oavsett hur det går för hans lag. Bland backarna är det Isak Pantzare som briljerat mest den här säsongen, den spelskicklige 22-åringen har visat att han prestera bra även längre söderut (Borlänge är nere i söder jämfört med Piteå, Luleå och Asplöven). Bakom honom hittar vi en stabil grund där lagkaptenen Jim Jakobs jobbar hårt i det tysta. Inför säsongen värvades Rasmus Rundgren från Lindlöven och han har tagit ett kliv framåt i sitt nya lag, det har även Sebastian Björnstad, som inledde säsongen i Leksand. 
 
I offensiven har det mesta hittills handlat om Sebastian Bengtsson, poängkungen var väldigt bra i både grundserie och alletta - något han måste fortsätta att vara om Borlänge ska kunna hota de andra lagen. I finalen mot Huddinge klev Nils Eriksson fram på ett bra sätt och han får också en viktig roll under avslutningen av säsongen. Sedan får vi inte glömma bort Marcus Andersson, 29-åringen har varit runt i ett gäng klubbar men det är i Borlänge som han presterat som bäst. 
 
Borlänge kan gå in i kvalspelet utan några större förväntningar eller krav på sig, andra lag rankas högre men vi ska inte räkna ut Dennis Hall och hans mannar. I finalen mot Huddinge visade man att man håller hög klass och kan man slå "talangfabriken" så har man chansen att ställa till det även för de allsvenska lagen. Frågan är bara om det kan räcka hela vägen till ett avancemang. 
 
Hur tror du det kommer gå för Borlänge i kvalserien?