Kalmar kopplar greppet

Igår hade Mörrum chansen att ta över serieledningen i kvalserien.

Medan vi väntar på att den allsvenska kvalserien ska dra igång kan man vända blicken mot Hockeyettans motsvarighet, där bjöds det på en hel del intressanta matcher under onsdagskvällen. Den mest mest prestige i potten var mötet mellan Mörrum och Kalmar, som inför kvällen ledde den södra kvalserien med två poängs marginal. Hemmalaget fick matchen precis dit de ville, man tog ledningen efter ungefär åtta minuters spel och stod för en bra första halva av matchen men sedan började Kalmar att få utdelning på sina chanser.

I andra perioden kvitterade Linus Dahlstedt och han hade stor del i att laget lyckades vända och vinna med 2-5, forwarden gjort nämligen hattrick och tack vare det leder Kalmar serien med fyra poängs marginal till tvåan. Inför matchen skrev jag att det var nu som Mörrumkeepern Danil Kudashev skulle kliva fram men han kom inte upp i samma nivå som tidigare under kvalspelet, hemmalaget vann skottstatistiken med klara 37-16 men instället blev det Kalmars Antti Leskinen som med sina 35 räddningar vann målvaktskampen.
Mörrum hade ett litet övertag i första perioden men vi hade tålamod. Vi gjorde några riktiga fina mål och några riktiga kämpamål. Det här var helt klart vår bästa bortamatch, löd Kalmartränaren Reine Rydbergs dom till 24Kalmar efter slutsignalen.

MATCHFAKTA
Mörrum - Kalmar: 2-5 (1-0,0-2,1-3)
1-0, Alexander Molldén (Grönqvist)
1-1, Linus Dahlstedt (Rosenquist, Bradford)
1-2, Linus Dahlstedt (Hattunen, Persson)
1-3, Robin Dahlstedt (Mueller, Rosenquist)
1-4, Linus Dahlstedt (Persson)
2-4, Marcus Eriksson
2-5, Victor Crus Rydberg (Männistö, Åkesson)
Skott: 37-16
Publik: 932 (Jössarinken)

Förlusten var tung för Mörrum, man tappar viktiga poäng i toppstriden och ramlar ner till en tredjeplats. Istället är det Grästorp som klättrar upp som Kalmars största hot, igår kväll stod man för en fin insats när HA74 besegrades med hela 7-0 och det känns som att hoppet har tänts hos lagets spelare. I övrigt kan vi notera att Olofström tog två poäng i bottenmötet mot Borås.

I den västra serien har Arboga skaffat sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen, igår besegrades Malung med 5-2 på bortaplan efter att man gjort fyra mål i tredje perioden. Man har därför tre poäng till godo på tvåan Surahammar som fick nöja sig med två poäng i sin match mot Åmål. I den östra serien är det fortfarande väldigt öppet, det skiljer nämligen bara tre poäng mellan ettan Wings och fyran Trångsund. Upplösningen i den serien blir väldigt intressant att följa.