Kniven mot strupen

Ikväll har Borlänge chansen att ställa till med en rejäl skräll. 
 
Nejdå, Borlänge är absolut inget dåligt lag. Förra säsongen åkte man visserligen ut redan i playoff 1 vilket i sin tur sänkte förväntningarna inför den här säsongen, men man har gjort väldigt bra ifrån sig. I grundserien kom man före favoriten Västerås och även i allettan blev det serieseger vilket gav laget en plats i Hockeyettanfinalen. Där skulle man möta Huddinge och stockholmarna kunde gå in i finalspelet med ett ganska rejält tryck på sig, man har en väldigt stark trupp och fick räknas som en förhandsfavorit. 
 
Trots det föll "talangfabriken" tungt med hela 4-7 i lagens första möte och nu har man verkligen pressen på sig. Ikväll har man lämnat huvudstaden för spel i Borlänge ishall och nu krävs det seger för att inte gå miste om kvalserieplatsen. Även om det skulle bli förlust kan den allsvenska drömmen leva vidare, förloraren i finalen får ju spela i playoff 3. 
 
Inför finalspelet tippade jag att Huddinge skulle gå vidare med 2-1 i matcher och den chansen finns ju fortfarande men då gäller det att göra en bättre match än senast, man har inte råd att bjuda på några chanser. Borlänge är ett alldeles för bra lag för det. I första matchen stod Borlänges Nils Eriksson för 2+1 och han kommer förmodligen ha en nyckelroll även ikväll, forwarden har en förmåga att vara med när det händer och Huddinge måste hålla ett extra öga på honom. 
 
Vilket lag tror du vinner kvällens match?