Så spelas playoff 3

Igår kväll bestämdes det vilka som ska möta varandra i det sista hindret innan den allsvenska kvalserien. 
 
Igår blev både Västerås och KRIF klara för nästa playoffrunda och man fick direkt sikta framåt, under söndagskvällen stod det klart att VIK får ta sig an Kristianstad medan KRIF får en ny lång bortamatch att se fram emot. I playoff 2 stod ju Boden för motståndet och den här gången ska man försöka besegra Piteå, något man borde kunna lyckas med. Rent sportsligt är det en helt okej utmaning för Blekingelaget men ekonomiskt är det besvärligare, långa resor kostar mycket pengar och för ett lag på den här nivån bränner det till lite extra i plånboken. 
 
Mötet mellan Kristianstad och Västerås får ses som det hetaste, här har vi två av de mest topptippade lagen och det är många som tippat att båda lagen skulle vara med i kvalserien. Nu kan bara ett ta sig dit och det ska bli väldigt intressant att se hur lagen står sig mot varandra, de har inte mött varandra tidigare under säsongen. Jag ser redan fram emot målvaktsfighten mellan Marcus Dahlbom och Joel Gistedt
 
Blir det allsvenskt kval för Marcus Lissäng och hans Huddinge?
Foto: Johnny Anderson
 
Det sista playoff 3 mötet spelas mellan två lag som känner varandra desto bättre. Huddinge ska försöka ta sig till kvalserien men då krävs seger mot Visby/Roma, som man mätt kräfterna mot i både grundserien och allettan. Laget från huvudstaden har högst potential men gutarna har spelat bra den senaste tiden och brukar ha en förmåga att höja sig när det vankas playoffspel. 
 
Rent spontant skulle jag säga att KRIF, Kristianstad och Huddinge tar sig till kvalserien men matcherna ska spelas och chansen är stor att vi får se någon skräll. Om det nu kan räknas som en skräll när man tagit sig så här pass långt. Vilka lag tror du går vidare?
 
Playoff 3 inleds på onsdag och fortsätter på fredag och lördag (om det krävs tre matcher).