Trotjänarna kliver fram

Några riktiga klubbikoner kliver fram när det behövs som mest. 
 
Kvalspelet till Hockeyettan börjar komma in i ett allt mer avgörande skede, inte minst i den västra serien där Arboga och Surahammar ser ut att göra upp om den eftertraktade förstaplatsen. Inför kvällen stod lagen på tretton poäng vardera och efter kvällens matcher kan vi konstatera att man fortsätter att följa varandra. Ikväll besegrade Surahammar Skedevi/Säter med 7-3 samtidigt som Arboga tog en säker 6-1 seger mot Munkfors. Det som är värt att notera är hur några av lagens riktiga trotjänare ser ut att kliva fram nu när det ligger som mest i potten. 
 
I Surahammar hittar vi Jarno Pikkarainen, han är fostrad i klubben och har spenderat stora delar av karriären i densamma. 2009 lämnade han klubben men två år senare var han tillbaka för sedan spela ytterligare fem säsonger i klubben. Efter förra säsongen såg karriären dock ut att vara över men nu på slutet har 38-åringen tagit sig tillbaka in på isen och i kvällens match stod han för ett mål och tre assist. En av klubbens största visar att han fortfarande kan hjälpa sitt lag på ett bra sätt. 
 
Även i Arboga kliver trotjänarna fram, Fredrik Orrsten må ha Brynäs som moderklubb men gör nu sin nionde säsong i klubben och han håller fortfarande väldigt hög klass. 39-åringen debuterade i allsvenskan redan 1999 (med just Arboga) och för några år sedan lånades han in av både BIK Karlskoga och Karlskrona för att spela i samma serie. 2015 lämnade Orrsten Arboga för att fortsätta karriären i Trollhättan men sedan en tid tillbaka är han åter i den blåa tröjan och ikväll stod han för både mål och assist. Sett till antalet matcher är han kanske inte störst genom tiderna men det är ändå imponerande att han spelat allt från Hockeyallsvenskan till division 2 i samma klubb. Sånt händer inte ofta nuförtiden där spelare byter klubbar i parti och minut. Visst har forwarden varit runt i en hel del andra lag också men jag tycker att hans betydelse varit extra stor i just Arboga. 
 
KVÄLLENS RESULTAT I KVALSERIEN VÄSTRA
Malung - Åmål: 4-2
Surahammar - Skedevi/Säter: 7-3
Arboga - Munkfors: 6-1 
 
TABELLEN
1. Arboga, 16 poäng (+23)
2. Surahammar, 16 poäng (+6)
3. Malung, 12 poäng
4. Åmål, 11 poäng
5. Skedevi/Säter, 6 poäng
6. Munkfors, 2 poäng 
 
Det mesta talar för att kampen om förstaplatsen kommer stå mellan Arboga och Surahammar, de möts i nästa omgång och de tre poängen man spelar om kan visa sig avgörande. Vilket lag tror du vinner?