All-Star Team

Den senaste tiden har jag grävt mig ner i Haninges hockeyhistoria för att försöka plocka ut ett All-Star Team. Så här gick det. 
 
MÅLVAKTER 
Jonas Moëll Lindgren  (född 1996) 
Tid i Haninge: 2016-2017
Kommentar: Av spelarna i det här laget är Moëll Lindgren en av dem som varit med minst, men han stod för en väldigt fin säsong 16/17 då Anchors slutade femma i Hockeyettan östras grundserie. En väldigt bra placering för klubben som numera håller till i Hockeytvåan. Numera håller 21-åringen till i Sollentuna. 
 
Simon Görndt  (född 1989)
Tid i Haninge: 2013-2014
Kommentar: Även Görndt har spenderat en ganska kort tid i Haninge men han hann ändå med en hel del. Under sin säsong stod klubben för något av en nystart och man lyckades väldigt bra, laget tog sig till kvalserien där en Hockeyettanplats säkrades. Mycket tack vare Görndt som storspelade i fem av kvalmatcherna. Numera verkar målvaktens karriär vara över, han spelade fem matcher med Nynäshamn under säsongen 16/17 men sedan dess har han hållit sig utanför isen. 
 
BACKAR
Rikard Florin  (född 1977)
Tid i Haninge: 1994-2001
Kommentar: Efter att ha valt ut två relativt unga målvakter tar vi oss några år bakåt i tiden. Florin debuterade i Haninge redan 1994 och var en av lagets nyckelspelare under flera säsonger. Med sina 111 poäng på 181 matcher visade den numera 40-årige backen att han även kunde bidra i offensiven. Efter sin tid i Haninge såg karriären ut att vara över men några år senare gjorde han comeback i Farsta och så sent som den här säsongen stod han för imponerande 24 poäng på 14 matcher - dock så långt ner i seriesystemet som division 5. 
 
Niklas Ala-Juoni  (född 1988)
Tid i Haninge: 2013-2016
Kommentar: Trots att Ala-Juoni fortfarande är relativt ung (som 30-åring borde han ha flera säsonger kvar i kroppen) hade backen hunnit med spel i lag som Borlänge, Arvika och Bajen Fans redan innan flytten till Haninge. Under sin första säsong stod den offensive backen för 34 poäng och samma säsong tog klubben steget upp till Hockeyettan. Väl där hjälpte Ala-Juoni till att etablera laget i serien men sedan blev det en flytt till Hammarby och numera spelar han i nykomlingen Segeltorp. 
 
Hampus Berg  (född 1995)
Tid i Haninge: 2015-2017 
Kommentar: Hampus försökte slå sig in i Huddinge men det gick inte riktigt som han hoppats, vilket i sin tur ledde till att Haninge lånade in honom. Där skulle det gå betydligt bättre. Under sina två hela säsonger i laget stod backen för 40 poäng och han var en av lagets nyckelspelare innan flytten till Borlänge. Numera håller 22-åringen till i Hockeytvåan med Värmdö och även där är han en väldigt viktig spelare. 
 
Markus Hebrant  (född 1990)
Tid i Haninge: 2013-2017
Kommentar: Precis som Ala-Juoni hade Hebrant stor del i Haninges avancemang till Hockeyettan, under säsongen 13/14 stod han för 25 poäng på 37 matcher och han skulle sedan fortsätta att spela i klubben ytterligare tre säsonger. Med sina 130 matcher är Hebrant tvåa i (det nya) Haninges lista över flest spelade matcher. Efter säsongen 16/17 valde han att lägga skridskorna på hyllan. 
 
Jesper Hellman  (född 1992)
Tid i Haninge: 2013-2016, 2018-
Kommentar: Här har vi en spelare som vänt tillbaka till "Anchors" i flera omgångar. När laget spelade i Hockeytvåan kunde Hellman bidra en hel del i offensiven men i Hockeyettan var han mest en spelare som gjorde nytta i egen zon. Efter att ha spelat tre säsonger i den vinröda tröjan flyttade backen till Nynäshamn men för ett par dagar sedan stod det klart att han är tillbaka i Haninge. 
 
Jonny Nyman  (född 1980)
Tid i Haninge: 1998-1999,2002-2009
Kommentar: Nu går vi återigen tillbaka några säsonger, även den här gången handlar det om en back med offensiva skickligheter. Nyman hade några helt okej säsonger i klubben men tog 05/06 ytterligare ett kliv framåt i sin utveckling, då stod han för 25 poäng på 32 matcher. Det skulle bli totalt åtta säsonger (om statistiken från EP stämmer) och han är fjärde bästa spelare i "gamla" Haninge när det gäller målgivande passningar. Efter en säsong i Nacka såg karriären 2010 ut att vara över men några år senare gjorde han ett kortvarig (sex matcher) comeback i Värdmö.  
 
Alexander Andersson  (född 1990)
Tid i Haninge: 2014-2015
Kommentar: Vi rundar av backsidan med en spelare som bara gjorde en säsong i klubben, men som ändå gjorde stor nytta. Under sin tid i laget var Andersson assisterande lagkapten och "Anchors" stod för en fin säsong. Efter att ha gjort tio poäng på 38 matcher flyttade backen ner till Vimmerby där det blev en säsong innan flytten till Virserum där han spenderat de två senaste vintrarna. 
 
FORWARDS 
Thomas Mårtensson  (född 1982)
Tid i Haninge: 1999-2009,2010-2011,2013-2014
Kommentar: Få spelare har spenderat så lång tid i klubben som Mårtensson. Den skicklige forwarden hade flera bra säsonger i klubben men när Huddinge 2007 lockade med ett allsvenskt kontrakt lämnade han. Det blev dock bara tre matcher i "talangfabriken" innan han var tillbaka i Haninge precis som tidigare blev han en viktig spelare för lagets offensiv. 2011 blev det en flytt till Vendelsö men två år senare var han tillbaka i klubben, den här gången för att spela i föreningens tredjelag. Sett till statistiken är Mårtensson en av klubbens största, ingen annan spelare har samlat ihop lika många poäng (167) i "gamla" Haninge och han har även gjort flest assist. 
 
Nick Hedemyr  (född 1994)
Tid i Haninge: 2016-2017
Kommentar: Det blev bara en säsong i Haninge för Hedemyr men han lyckades verkligen sätta avtryck. Med sina 23 mål vann han lagets skytteliga överlägset och de fina prestationerna gjorde att flera andra lag fick upp ögonen för forwarden. Valet föll på Visby/Roma men efter en säsong där är han tillbaka i huvudstaden, till hösten blir det nämligen spel i Väsby.  
 
Christoffer Berglin  (född 1979)
Tid i Haninge: 1996-2000,2002-2008
Kommentar: Här har vi en av spelarna som haft störst del i "gamla" Haninges framgångar. Det tog några säsonger innan Berglin tog för sig på allvar men karriären rundades av med ett par väldigt lyckade säsonger och han är även en av spelarna som gjort flest matcher i klubben. Han är dessutom trea i den totala poängligan. 
 
Johan Järlefelt  (född 1996)
Tid i Haninge: 2016-2017
Kommentar: Precis som Hedemyr blev det bara en säsong i Anchors men på den hann han med en hel del. Den lovande forwarden vann lagets interna poängliga och han är även en av dem med bäst poängsnitt i klubben. 2017 blev det en flytt till Nybro där han stod för 35 poäng den gångna säsongen. Vart karriären fortsätter är ännu oklart. 
 
Christoffer Odljung  (född 1990)
Tid i Haninge: 2013-2017
Kommentar: Om Henrik Nilsson är en av "gamla" Haninges största så är Christoffer Odljung en av det nya lagets mest framstående spelare. 2013 värvades forwarden från Botkyrka och han visade tidigt vilken skicklighet han hade, under sin första säsong stod han för 40 poäng och visst hade han även han (precis som Tim Eriksson) stor del i lagets avancemang. Väl i Hockeyettan fortsatte Odljung att göra bra ifrån sig, det blev ytterligare tre säsonger i klubben innan flytten till Tyresö där den gångna säsongen spenderades. Odljung är den spelaren som gjort flest matcher i Anchors och med 62 fullträffar är han även etta i skytteligan. 
 
Stefan Pettersson  (född 1977)
Tid i Haninge: 2013-2015
Kommentar: Som tidigare nämnt anslöt flera storspelare när Haninge skulle försöka ta sig till Hockeyettan och Pettersson var en av dem som gjorde bäst ifrån sig. Under säsongen stod forwarden, som tidigare spelat i både elitserien och Tre Kronor, för 44 poäng och till skillnad från många andra valde han att följa med laget upp i seriesystemet. Även i ettan gjorde han väldigt bra ifrån sig, det blev bland annat 22 mål men efter säsongen valde forwarden att runda av karriären. Pettersson fortsatte dock att vara en del av klubben, han blev assisterande tränare och till hösten delar han tränarsysslan med Ludvig Zettervall. 
 
Stefan Pettersson har betytt mycket för hockeyn i Haninge. 
Foto: Gösta Blomquist
 
 
Viktor Fjällby Johansson  (född 1989)
Tid i Haninge: 2013-2017
Kommentar: Det var inte bara tidigare stjärnspelare som tog Anchors till Hockeyettan, det hade även spelare i stil med Fjällby Johansson. Forwarden var med även på den tiden då föreningen gick under namnet "Haninge HF" men det är i Anchors som han satt mest avtryck. Mellan 2013-2017 var han lagkapten och han var en väldigt populär spelare bland lagets supportrar. Förra året lämnade Fjällby Johansson isen för att istället bli assisterande tränare i Åker/Strängnäs och den rollen kommer han ha även den kommande säsongen. 
 
Fredrik Bremberg (född 1973)
Tid i Haninge: 2013-2014
Kommentar: Visst, sett till längden är kanske inte Bremberg en spelare som satt avtryck i Haningehockeyn men han stod ändå för en hel del fina insatser under den säsongen han spelade i Anchors. Den landslagsmeriterade forwarden, som dessutom gjort några matcher i NHL, stod för 32 poäng på 21 matcher och med rätt motivation hade han förmodligen kunnat följa med laget upp i Hockeyettan. Efter säsongen lämnade Bremberg hockeyn och han är numera verksam inom fastighetsbranchen. 
 
Robin Sjörén  (född 1989)
Tid i Haninge: 2013-2016
Kommentar: Här har vi en spelare som hade stor del i att Haninge lyckades etablera sig i Hockeyettan. Han hade även en minst lika stor del i att klubben lyckades ta sig dig. Under sin första säsong stod Sjörén för imponerande 46 poäng på 40 matcher, han fortsatte sedan att producera i samma stil i ytterligare två säsonger vilket gör att han är den spelare som gjort flest poäng genom tiderna i Anchors. De två senaste säsongerna har spenderats i Huddinge men i nuläget är det oklart vart 29-åringen spelar till hösten. 
 
Tim Eriksson  (född 1982)
Tid i Haninge: 2013-2014
Kommentar: För ungefär fem år sedan stod Haninge för en riktig storsatsning, ett antal gamla elitspelare valde att försöka hjälpa laget uppåt i seriesystemet och det skulle man lyckas med. Tim Eriksson, som hade över 500 elitseriematcher på sitt CV, anslöt och han visade direkt vilken klasspelare han var. Under sin säsong i klubben stod han för 63 poäng och han hade stor del i klubbens avancemang till Hockeyettan. Hade Eriksson valt att fortsätta spela hade han säkerligen kunnat vara en nyckelspelare i ytterligare några säsonger. 
 
Henrik Nilsson (född 1977)
Tid i Haninge: 2003-2007
Kommentar: Under mitten av 00-talet ett mittenlag i division ett man man hade några spelare som förmodligen kunnat ta en plats även i ett topplag. Henrik Nilsson var utan tvekan en av dessa. Efter att ha spelat allsvensk hockey i Vallentuna valde Nilsson 2003 att ta steget ner till Haninge och där blev han snabbt en av lagets nyckelspelare. Under sina fyra säsonger i klubben skrapade forwarden ihop 143 poäng och med det är inget snack om att han är en av "gamla" Haninges främsta genom tiderna. 
 
Magnus Andersson (född 1982)
Tid i Haninge: 2000-2009,2013-2014
Kommentar: Vi rundar av med en spelare som har ett långt förflutet i föreningen. Andersson debuterade i A-laget redan som 18-åring och blev snabbt en viktig spelare. Hans poängmässigt bästa säsong var 03/04 då det blev 22 poäng på 29 matcher men han fortsatte sedan att spela i Haninge ytterligare några vintrar. Sett till antalet matcher är han en av dem som spelat flest matcher i "gamla" Haninge så därför känns det logiskt att han tar en plats i den här laguppställningen. 
 
Det finns naturligtvis massor av spelare som satt avtryck på hockeyn i Haninge men det här är dem som jag valt att fokusera lite extra på. Finns det någon annan som du tycker borde haft en plats i laget?
 
 
 
1
Anonym

Marcus Karlsson, det finns ingen som gjort så mycket för hockeyn i Haninge så han borde stå på plats nr 1