Målvakten flyttar - klar för rivalen

En av Hockeyettans mest underskattade är på jakt efter en nystart i karriären. 
 
De senaste säsongerna har Kristianstad haft det väldigt bra ställt på målvaktssidan, i vintras vaktade Joel Gistedt kassen i totalt 44 matcher vilket gjorde att lagets andra målvakter fick ont om speltid. En av dem som blev lidande av det var Joakim Strandberg, faktum är att han bara spelat fem matcher under de två senaste säsongerna. Nu ser det dock ut att bli ändring på det, under lördagen presenterades han nämligen som ny spelare i Tyringe. 
Han är riktigt spelsugen och ser framemot att representera Tyringe Hockey nästa säsong. Han kommer att bli en värdefull tillgång för oss och jag är mycket glad över att ha lyckats med den här värvningen, säger sportchefen Filip Steenbjerre till klubbens hemsida. 
 
 Efter fyra säsonger i Kristianstad lämnar Strandberg klubben. 
Foto: Thorleif Olsson 
 
Om man bara tittar på pappret så är det här ett steg neråt för Strandberg men samtidigt är det här en nystart som borde kunna gynna honom i det långa loppet. 29-åringen har flera fina säsonger bakom sig och vet vad som krävs för att lyckas på den här nivån men man måste få spela för att fortsätta utvecklas och nu borde han få betydligt mer tid mellan stolparna än de senaste vintrarna. Det är naturligtvis extra kittlande att han väljer att flytta till en av Kristianstads rivaler, vi kan nog räkna med att han laddar lite extra inför matcherna mot sitt gamla lag. 
 
Tyringe har kommit en bit på sitt lagbygge men det återstår fortfarande en hel del jobb innan truppen är fylld till bredden. I nuläget har man tolv spelare med kontrakt, däribland Emil Larsson som anslutit från Nybro. Larsson är inte ensam om att värvas från "Vikings", det gör även backen Andreas Anarp som lämnar moderklubben han representerat de fyra senaste säsongerna.