Nykomlingen förlänger med sin kapten

Mörrum ger sina supportrar goda nyheter. 
 
Under våren har andra nykomlingar fått mest uppmärksamhet men idag har även Mörrum klivit fram och gjort saker som är värda att meddela om. Idag står det nämligen klart att nyckelspelaren & lagkaptenen Dave Lindarv förlänger sitt kontrakt ytterligare en säsong. Backen går därmed in på sin andra säsong i klubben. 
Vi ser Dave som en hörnsten i vårt lagbygge framförallt på isen men även i omklädningsrummet där hans ledaregenskap är viktigt. Lindarv kommer säkerligen att göra en än bättre säsong den som kommer än den förra nu när han har kontinuitet när det gäller isträning och matchspel, säger sportgruppens Jim Känno till klubbens hemsida. 
 
 Lindarv (med ett "C" på tröjan) får kämpa mot Kalmarspelare även i höst. 
Foto: Tove Dolff 
 
Det är inget snack om att Lindarv är Mörrums största stjärna (om det nu finns stjärnor i Hockeyettan). Den erfarne backen debuterade i allsvenskan redan för elva år sedan och har sedan dess hunnit med en hel del. Mellan 2013-15 var han en av Hockeyettans bästa backar i Tingsryd men trots det tog han steget ner i tvåan med Olofström. Där har de tre senaste säsongerna spelas men det känns ändå som att han fortfarande håller för spel på en betydligt högre nivå. Den gångna säsongen stod 30-åringen för 49 poäng på 48 matcher vilket är extra imponerande eftersom han är back. 
 
I och med den här goda nyheten har Mörrum 14 spelare med kontrakt och det känns som att stommen är klar. I målet lär förmodligen Hampus Alexandersson få ett stort förtroende, nyförvärvet från Tranås brukar hålla en jämn och hög nivå samtidigt som Sebastian Eriksson aldrig spelat i Hockeyettan. Framåt förlitar man sig mycket på Andreas Grönqvist som värvades in under förra säsongen och som bland annat stod för nio poäng i kvalspelet. Man hoppas även att hemvändaren Malcolm Zander äntligen ska få sitt genombrott och visa sin rätta potential. 
 
Mörrums lag ser helt okej ut, man borde kunna hålla sig kvar men man går samtidigt in i den tuffaste grundserien så det lär krävas bra insatser hela vägen om man ska undvika kvalserien.