Skandal skakar nykomlingen

Det stormar kring en av Hockeyettans nya bekantskaper. 
 
Under våren och inledningen av sommaren har Kalmar varit ett av Hockeyettans hetaste lag, man har förstärkt truppen med ett flertal tunga namn som gett supportrarna anledning att verkligen se fram emot säsongen som väntar. Man har även hittat en ny tränare i form av Duane Smith men nu står det klart att man bryter med honom - innan han ens gjort en enda träning med laget. Anledningen är att han skrivit främlingsfientliga saker på sin twitter.
Jag är inte rasist och står naturligtvis bakom uppfattningen om alla människors lika värde. Jag är också pappa till tre döttrar och blir upprörd när det rapporteras om kvinnoförtryck i olika delar av världen, ett förtryck som ibland är legitimt inom vissa kulturer, säger Smith i ett uttalande på klubbens hemsida. 
 
 Smith har tidigare tränat Vänersborg och Nacka. 
 
Trots Smiths ånger har klubben alltså beslutat att bryta kontraktet (vilket naturligtvis är helt rätt) och nu drar jakten på en ersättare igång. Jag vet inte hur läget är med Reine Rydberg men han borde vara den optimala lösningen. Den erfarna tränaren har tidigare tränat på en lägre nivå än Hockeyettan men han var trots allt med och tog upp laget till serien. Den bedriften kan inte underskattas. 
 
Det här är naturligtvis ingenting som klubben tycker är roligt men samtidigt kan man inte lastas för mycket, man har valt att agera och de flesta är nog överens om att Smith inte skulle få stanna.