Snabbskrinnaren till nykomlingen

En av Hockeyettans nykomlingar fortsätter att visa framfötterna. 
 
De senaste dagarna är det varken Huddinge, Kristianstad eller Piteå som fått mest rubriker i Hockeyettan utan det är en av nykomlingarna som lyckats med det. Segeltorp bjöd på en imponerande värvning när Adam Hansen skrev på för laget och under gårdagen stod det klart att ytterligare en väldigt bra spelare kommer dra på sig den blåa tröjan till hösten. Det handlar om forwarden Christoffer Odljung som lämnar Tyresö/Hanviken för att fortsätta karriären i Segeltorp. 
Jag valde att skriva på för Segeltorp för att jag känner några i laget sedan tidigare och det verkar vara ett skönt gäng. Jag känner även Micke sedan tidigare då jag haft honom som tränare, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Odljung är en relativt rutinerad spelare som hunnit med en hel del sedan seniordebuten i Botkyrka för lite drygt tio år sedan. 2008-10 spelade forwarden i Huddinge man sedan flyttade han tillbaka till Botkyrka innan karriären tog fart på allvar i Haninge Anchors. I sitt nya lag lyckades han ta nya kliv framåt i sin utveckling och han hade stor del i klubbens avancemang till Hockeyettan under våren 2014. Han stannade sedan kvar i klubben ytterligare tre säsonger innan det blev en flytt till Tyresö. Där lyckades han inte fullt ut men det är inget snack om att Odljung, som är en av östra seriens snabbaste spelare, har potential att bli en nyckelspelare i sitt nya lag. 
 
Segeltorp har imponerat under våren och det kan mycket väl vara tack vare sitt upplägg, man ser ut att träna relativt sällan (jämfört med andra lag i serien) och det kan nog locka en del spelare att flytta dit. Håller man till på den här nivån är det ofta svårt att få tiden att gå ihop och om man bara har hälften så många träningar per vecka blir det plötsligt lättare. Med en rejäl sommarträning i kroppen borde laget ändå kunna matcha en hel del av de andra i den östra serien. 
 
FAKTA: Christoffer Odljung 
Ålder: 28 år
Längd/Vikt: 178cm/81kg
Position: forward
Moderklubb: Norsborgs IF
Statistik 2017/18: 33 matcher, 11 poäng (7+4), 10 utvisningsminuter (Tyresö/Hanviken)
Meriter: Avancemang till Hockeyettan (två gånger), 232 matcher i Hockeyettan (134 poäng).