Stjärnan tar timeout

De tråkiga nyheterna avlöser varandra i Modo. 
 
Örnsköldsvik är en av landets mest framgångsrika hockeystäder men de senaste åren har det gått ganska tungt för stadens klubbar, Modos herrar huserar numera i Hockeyallsvenskan och även damlaget har haft en hel del bekymmer. Laget slutade förviso trea i grundserien men sedan säsongen tog slut har man tappat några riktigt duktiga spelare. Härom dagen stod det klart att landslagsbacken Johanna Olofsson väljer att lägga skridskorna på hyllan och under tisdagen gick klubben ut med att målvakten Sarah Berglind tar timeout på obestämd tid. 
Jag tar en paus på grund av personliga skäl, men stänger inga dörrar inför framtiden. Just nu behöver jag bara tid borta från ishockey, säger målvakten till klubbens hemsida. 
 
Det här är givetvis tråkiga nyheter, Berglind är inte bara en av Modos mest intressanta spelare utan även en spelare som håller internationell klass. 22-åringen debuterade i A-landslaget redan för tre säsonger sedan och var med i OS så sent som för ett par månader sedan. Väl där lyckades hon inte fullt ut men det är inget snack om att hon är en skicklig spelare och det kan visa sig bli ett stort tomrum att fylla.
 
Samtidigt finns det saker som är viktigare än hockey i livet och vi hoppas naturligtvis att allt löser sig för en av landets mest lovande spelare.