0

Trotjänaren stannar

Det händer saker i huvudstaden. 
 
SDHL är mitt emellan säsongerna och nu börjar allt fler av ligans lag komma igång med sina respektive lagbyggen. Så även i AIK. Där har man kommit en bra bit på arbetet inför den kommande säsongen och igår las ytterligare två pusselbitar i det lag som man hoppas ska vara med och konkurrera om en plats på den övre halvan av tabellen. Under gårdagen gick klubben ut med nyheten att man förlängt kontraktet med backen Louise Nordberg Tenglin
- Det är väldigt glädjande att Louise har valt att förlänga sitt kontrakt med klubben. Med sin rutin och ledarskap är hon en viktig spelare - inte bara på isen där hon kommer spela en stor i vårt defensiv arbete, men även utanför, säger tränaren Jared Cipparone till klubbens hemsida. 
 
Backen är kanske ingen spektakulär spelare men hon har varit klubben trogen under många säsonger och hon är en bra och stabil kugge att ha i defensiven. 27-åringen var med när "gnaget" tog SM-guld 2013 och har dessutom hunnit med att spela ett antal A-landskamper. 
 
Förutom den här nyheten gick klubben även ut med en ny värvning. Det handlar om backen Emma Eriksson som lämnar Luleå för att fortsätta karriären i AIK. 20-åringen fick ganska ont om speltid hos de svenska mästarna och blev utlånad till Björklöven under en period men hon fick även spela i andralaget. I sitt nya lag borde chansen till speltid öka och det kan mycket väl få fart på den lovande backens karriär. 
 
I och med gårdagens nyheter har AIK femton spelare i sin trupp och det känns som att stommen börjar bli klar. Det är ganska svårt att veta vad vi kan förvänta oss av de svartgula i höst, man har ett ganska orutinerat lag på pappret men det finns samtidigt flera väldigt lovande spelare. Inte minst målvakten Anna Amholt som värvats in från Luleå. I offensiven lär Lisa Johansson få dra ett tungt lass, lika så nyförvärvet Erica Udén Johansson som spelat i de två senaste olympiska turneringarna.