Hockeyettan: summering av helgen

Vi inleder en ny vecka med att blicka tillbaka på några av den gångna helgens händelser i Hockeyettan. 
 
Mer eller mindre varje helg bjuder på minst ett toppmöte och den här helgen var det västra serien som fick stoltsera med en tidig seriefinal. Tranås bjöd in serieledande Borlänge till kamp under lördagen och det skulle visa sig bli en tuff utmaning. Efter en relativt jämn inledning avgjordes matchen i andra perioden där gästerna stod för två mål samtidigt som man höll tätt bakåt. Segern (1-3) var Borlänges fjärde raka trepoängare och man kopplar ett allt hårdare grepp om förstaplatsen i västra serien. Nu har laget sju poäng tillgodo på just Tranås. 
 
Uppe i norr hände det inte så mycket i helgen men den här veckan kan vi bland annat se fram emot ett möte mellan Kiruna AIF och Piteå. 
 
I östra serien fortsätter Hudiksvall att gå som tåget, Hammarby besegrades med 3-1 efter att ha gjort två tidiga mål i början av tredje perioden. Vinsten gör att hälsingelaget är hela elva poäng före tvåan Huddinge som också vann i helgen (2-5 mot Hanviken). I övrigt kan vi notera att nykomlingen Segeltorp krossade Sollentuna med hela 9-0 och man börjar därför ge sig in i kampen om en allettanplats. I nuläget har de bara tre poäng upp till femteplatsen. 
 
Kalmar stod för en bra insats mot Troja-Ljungby. 
Foto: Tove Dolff
 
Vi rundar av nere i den södra serien där det bjöds på en hel del höjdare under helgen. Redan under torsdagen fick vi se bottenlaget Helsingborg stå för en ordentlig skräll när topplaget Kristianstad besegrades med stabila 3-0, trots att det skiljer närmare tjugo poäng mellan lagen. Kalmar är ett annat lag som också gjorde bra ifrån sig under helgen, under söndagen vann man med 4-2 hemma mot ex-allsvenska Troja-Ljungby och det var till stor del tack vare ett av de senaste nyförvärven. 
 
Forwarden Evan Allen stod för mål i sin debut för några dagar sedan och mot Troja blev det både mål & assist för amerikanen som inledde säsongen i norska ligan. Vinsten var oerhört viktig för nykomlingen som fortsatt hoppas nå allettan men nu väntar en utmanande vecka med dubbla bortamatcher. 
 
I övrigt kan vi konstatera att Vimmerby fortsätter visa fin form, mot Mörrum kom lagets tredje raka seger vilket gör att de tar sig förbi Kristianstad och är nya serieledare. Ett lag som gärna vill vara med och slåss om förstaplatsen är KRIF men deras säsongsinledning har varit som en riktig bergochdalbana och mot Hanhals föll man tungt (1-4 på bortaplan). Förlusten gör att de bara har målskillnad som marginal mot sexan HC Dalen som vann mot Halmstad. 
 
 
Besök gärna bloggens samarbetspartners!