Seger i prestigemötet

Ett av Hockeyettans mest topptippade lag ser ut att ha hittat formen.

Idag har det spelats några väldigt intressanta matcher i Hockeyettan, jag valde att ta en extra titt på mötet mellan Huddinge och Visby/Roma där hemmalaget hade chansen att närma sig seriesuveränen Hudiksvall. Det skulle dock visa sig bli en tuff match för stockholmarna, Visby/Roma kom nämligen till huvudstaden och stod för en av sina finaste insatser hittills under säsongen. Hemmalaget tog visserligen ledningen en bit in i andra perioden genom Andreas Maier men sedan stod gästerna från Gotland för en snabb kvittering och man skulle sedan göra ytterligare två mål innan perioden var över.

Efter pausvilan försökte Huddinge ta sig tillbaka in i matchen men man misslyckades, istället kunde Mikael Adamsson spika slutresultatet till 1-4 i tom bur. Målet var forwardens sextonde för säsongen och med den noteringen toppar han den östra seriens skytteliga. Vinsten gör att Visby/Roma går upp på samma poäng som trean Väsby (som fick nöja sig med en poäng mot Gripen). Det är fortfarande långt (sexton poäng) upp till förstaplatsen men det känns ändå som att gutarna har hittat formen och det ska bli intressant att följa laget i de kommande omgångarna. Nästa fredag står Segeltorp för motståndet och det borde kunna bli en väldigt bra match mellan två av seriens anfallsmässigt främsta lag.

I övrigt kan vi noterade att Kiruna AIF tappade viktiga poäng i sin jakt på en allettanplats, de fick nämligen storstryk med hela 2-8 hemma mot Örnsköldsvik. Trots förlusten lever fortfarande hoppet, de har sex poäng upp till femteplatsen men har samtidigt spelat en match mindre så avståndet kan minska. Piteå behåller sin förstaplats i den norra serien men nu har man bara tre poäng till godo på Kalix som tog tre poäng medan Piteå fick nöja sig med en straffseger i sin match mot Teg. Där stod Oskar Matushkin för det avgörande målet.