Hockeyettan: inför kvällens matcher

Ikväll spelas flera högintressanta matcher i Hockeyettan.

Idag spelas ingen match norr om Forshaga men det finns ändå några riktiga höjdare att hålla koll på, kanske främst nere i den södra serien där flera starka lag håller till. I Jönköping äger ett väldigt intressant möte rum när HC Dalen bjuder in Kristianstad till kamp. Hemmalaget har överraskat under säsongsinledningen men kommer senast från en riktigt svag insats mot Nybro, där man släppte in fyra mål på tre minuter. Trots den plumpen i protokollet ligger laget fortsatt ovanför strecket som innebär allettanspel.

Får Kristianstad jubla även ikväll?

Kvällens motståndare har också inlett säsongen väldigt bra, inför kvällens match leder man den södra serien och laget kommer senast från en bortaseger mot Mörrum. Här kan vi lyfta fram Victor Löfstedt som toppar den interna poängligan med sina tio pinnar på nio spelade matcher. Den rutinerade forwarden har fått en minst sagt bra start på sin tid i Kristianstadströjan och kan säkerligen få en avgörande roll även ikväll.

Några mil norrut hittar vi två andra lag som också varit väldigt bra den senaste tiden. Inför kvällens match ligger Vimmerby tvåa i tabellen och kommer senast från en stark seger borta mot Troja-Ljungby där man stod för fyra mål i andra perioden. Trots den fina formen kan kvällens match bli en rejäl utmaning. Gästande Nybro har nämligen också fins insatser med sig i bagaget. Så sent som i onsdags krossade man HC Dalen med hela 8-3 vilket bidrar till att man bara har tre poäng upp till förstaplatsen. Nyförvärvet Dennis Santesson har varit en riktig vitamininjektion, forwarden har redan hunnit göra fyra mål trots att han bara spelat två matcher.