INFÖR: KRIF - Kristianstad

Ikväll är det dags för "veckans match" i Hockeyettan. 
 
Efter en intensiv helg med mängder av intressanta matcher rullar Hockeyettan ikväll vidare med en riktig höjdare. KRIF bjuder in Kristianstad till kamp och det blir giganternas (på den här nivån mätt) första möte för säsongen. Tidigare under sommaren blev det seger för Kristianstad med 3-2 i en svängig match i försäsongscupen "First Hotel Christian IV Open" men det behöver inte betyda att det blir grönorange vinst ikväll. 
 
Får Kristianstad jubla även ikväll?
Foto: Thorleif Olsson
 

Hemmalaget har inlett säsongen på ett minst sagt lovande sätt, men det började faktiskt lite trevande med en förlust mot nykomlingen Mörrum. Sedan dess har det dock gått betydligt bättre och inför kvällens match hittar vi KRIF på sjätteplats. Det är värt att notera att laget spelat färre matcher än fyra av lagen ovanför i tabellen. Den interna poängligan toppas av Adam Hirsch som noterats för fem mål och totalt sex poäng på de inledande matcherna, nyförvärvet från Brynäs har därmed fått en väldigt bra start på sin första “riktiga” säsong på seniornivå (i vintras spelade han mestadels J20-hockey).

Kristianstad har också spelat väldigt bra under de inledande veckorna av hösten och man kommer senast från en seger mot Halmstad men i den matchen imponerade man verkligen inte. Faktum är att laget låg under med 0-2 inför den tredje perioden. Sånt har man inte råd med ikväll. Gästernas poängmässigt starkaste spelare är, föga överraskande, Victor Löfstedt som gjort tre mål och noterats för lika många assistpoäng och han lär förmodligen få en viktig roll även ikväll. Den rutinerade forwarden bidrar med stjärnglans samtidigt som han är långt ifrån slut som spelare.

Det är svårt att veta vad vi kan förvänta oss av kvällens match, båda lagen brukar ha för vana att göra en hel del mål men man har även riktigt duktiga målvakter så det här skulle lika gärna kunna bli en målsnål nagelbitare där det tillslut krävs förlängning eller straffar för att få fram ett avgörande. Noterbart är att Kristianstad kan kliva upp i serietopp om man åker hem från Blekinge med tre poäng i bagaget, då puttar man nämligen ner HC Dalen från förstaplatsen tack vare sin målskillnad som är något bättre.

När vi ändå är inne och snackar om den här matchen är det lika bra att passa på att lyfta fram Hockeyettans satsning med “veckans match”. Hela konceptet med extra fokus på en intressant match gör att folk i hela landet kan tycka det är värt att sätta sig och se sändningen, inte minst eftersom den är gratis och att det annars är ganska tunnsått med matcher ikväll. Rent underhållningsmässigt kan ett toppmöte i landets tredje högsta serie vara minst lika vass som en sömnig SHL-match där det inte finns så mycket att spela om.

Hur tror du det går i kvällens match?