Sandberg: "Helt okej inledning"

I helgen är det dags för Mariestad att ta sig an serieledarna Borlänge. Vi tog ett snack med en av lagets nyckelspelare, målvakten Tobias Sandberg inför matchen. 
 
Om vi börjar med det mest aktuella så kommer du och laget senast från en seger borta mot Kumla, hur skulle du sammanfatta den matchen? 
Det är alltid svårt att spela i Kumla, men vi får vara nöjda med tre poäng mot ett svårspelat lag. Matchen i sig var väl inget man skriver en bok om, men vi kom dit för att ta tre poäng och det lyckades vi med. 
 
Efter sju omgångar ligger ni trea i tabellen, tre poäng från förstaplatsen, känns det som ni kan vara nöjda med hur säsongen inletts? 
Poängmässigt är det en helt okej inledning även om vi självklart skulle velat vunnit alla matcher. Spelet har väl kanske inte stämt i alla matcher över 60 minuter, men vi är med i toppen och det är vårt mål.
 
Sandberg stod för 37 räddningar när Kumla besegrades under onsdagskvällen. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Inför förra säsongen tog du beslutet att byta Borlänge mot Mariestad, hur gick tankarna innan du bestämde dig för att flytta just dit? 
Jag kom från en rätt tuff säsong mentalt i Borlänge och var väl lite nere i botten samtidigt som jag gjorde en operation för knäet. Men när BoIS hörde av sig var valet väldigt enkelt, fick en tydlig plan presenterad för mig samtidigt som jag kom ihåg mötena med Mariestad som väldigt roliga. Så när Mariestad väl kom upp på tapeten var valet enkelt. 
 
Tranås flytt till den västra serien gör konkurrensen hårdare, hur tycker du nivån är på serien jämfört med förra säsongen? 
Jag skulle säga att den är jämnbördig med förra året. Visserligen har Västerås tagit steget upp men det känns som om några lag tagit steg framåt. Men publikmässigt kanske västra serien tappar lite med tanke på att Västerås drog publik överallt.
 
Tidigare har du spelat ett par säsonger uppe i norr, tycker du det är någon skillnad på serierna? 
Skulle säga att topplagen i dom olika serierna är ungefär lika bra. Dock tycker jag att serien är jämnare i västra än uppe i norr. Tycker det visade sig i allettan norra förra året när det var många jämna matcher mellan norra lagen och västra lagen. 
 
Nyförvärvet Oliver Hadzinikolic har varit ett av seriens utropstecken hittills, hur skulle du beskriva honom som spelare? 
Han har verkligen kommit igång senaste månaden! Det är en otroligt snabb spelare med ett rappt skott som kan göra det oväntade. 
 
I nästa omgång står din gamla klubb Borlänge för motståndet, hur går tankarna inför den matchen? 
Det ska bli väldigt kul att få möta Borlänge. Dom har öppnat säsongen starkt med många mål framåt och få insläppta bakåt. Men det ska bli väldigt kul att få mäta krafterna med ett förväntat topplag. Och självklart vill man alltid vinna mot sin gamla klubb där man känner några spelare.
 
 
1
KHbois

Tackar för rolig läsning!