Spänningen stiger

Kampen om playoffplatser hårdnar för varje dag som går. 
 
Hockeyettans allettor är i full fart men de saknar tyvärr den riktiga spänningen, sju av åtta lag går vidare och det känns ganska givet att Vännäs och Grums kommer sluta sist. Resten går alltså vidare till playoff där totalt fyra platser till den allsvenska kvalserien ligger i potten. Även om man missade allettan finns chansen att nå allsvenskan men då krävs en förstaplats i någon av de fyra olika fortsättningsserierna och där börjar det bli väldigt spännande. 
 
Kalmar och Nybro gör upp om en plats i playoff. 
Foto: Tove Dolff 
 
 
För ett par veckor sedan kändes det mer eller mindre klart att Nybro skulle knipa förstaplatsen i den södra serien men de senaste matcherna har nerverna kommit smygande, samtidigt som motståndarna höjt sig en nivå. Nykomlingen Kalmar är ett av lagen som spelar bättre än tidigare och gårdagens 6-4 seger mot Mörrum gör att man numera är uppe på samma poäng som Nybro. Det är bara målskillnad som skiljer lagen. 
Det görs i snitt tio mål per match i denna serien just nu. Kan vi bli det laget som knyter ihop säcken med start nu på söndag så kan vi vara med i det här. Planen har varit att vara med hela vägen och nu har vi möjlighet till det, säger tränaren Lenny Eriksson till 24Kalmar. 
 
Det finns några anledningar till att Kalmar fått ordning på spelet. Den främsta är att man fått in en riktigt duktig målvakt i Nick Vilardo (även om han inte spelade igår) och det krävs bra spel i egen zon om man ska nå långt. För några veckor sedan anslöt även den rutinerade backen Andreas Holmqvist och han verkar också ha fått upp farten, 37-åringens fina spel har resulterat i tolv poäng på lika många spelade matcher. Laget har dessväre en del skadebekymmer, mot Mörrum saknades bland annat Jesper Selin och Victor Crus Rydberg men förhoppningsvis kan dem snart vara tillbaka på isen. 
 
Vi kommer förmodligen inte se något avgörande före näst sista omgången då lagen möts i säsongens sista derby. The winner takes (förmodligen) it all. 
 
Vilket lag tror du går vidare från södra serien?