Hockeyallsvenskan: liket lever

Allsvenskan / Permalink / 0
Seriens formsvagaste lag ser ut att ha vaknat till liv. 
 
Att Vita Hästens höstsäsong var bedrövlig har nog inte undgått någon, Norrköpingslaget föll redan i seriepremiären mot IK Pantern och sedan blev det bara värre och värre. Inför kvällens match låg laget hopplöst sist i serien och det fanns egentligen inte mycket som talade för ett trendbrott. Vilket var precis det som publiken i Himmelstalundshallen fick se. Hästen gjorde en av säsongens hittills bästa matcher, det blev seger med 5-2 mot Västerås efter att Jesper Samuelsson avrundat målskyttet med ett par minuter kvar att spela. 
 
Jesper Samuelsson gjorde säsongens sjätte mål i matchen mot Västerås. 
Foto: Johnny Anderson (arkiv)
 
Segern gör egentligen inte så stor skillnad rent tabellmässigt (man är fortfarande en bra bit efter nästjumbon) men spelarna visade ändå att det finns potential att göra bra ifrån sig, något som kan visa sig viktigt inför fortsättningen. En hel del talar för att det lär krävas kval för att behålla sin allsvenska status och då gäller det att ha fått in lite positiv energi i laget. Om det var bubblorna i champagnen eller ordförandens avgång som gav extra fart under skridskorna är svårt att säga men Norrköpingspubliken kan äntligen fira en seger igen och det ska de vara glada för. 
 
I övrigt kan vi konstatera att Leksand segrade i prestigemötet mot AIK (2-1) efter att Jon Knuts avgjort matchen i förlängningen. De blåvita har fortfarande en bra bit upp till toppskiktet av tabellen men det är tydligt att man fått en nystart sedan tränarbytet och det kan nog börja bli dags att se upp för dalkarlarna igen. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Leksand - AIK: 2-1 (efter förlängning)
Södertälje - Modo: 3-2
Vita Hästen - Västerås: 5-2 
Västervik - Oskarshamn: 3-1
Karlskrona - Almtuna: 2-0 
 
 
Gör gärna ett besök hos Titans, bloggens samarbetspartner! 
Till top