INFÖR: KRIF - Vimmerby

AllettanSödra, Inför matchen / Permalink / 0
Kvällens match i Allettan södra har potential att bli något alldeles extra. 
 
Ikväll spelas det bara en match i Hockeyettan men trots det finns det ändå en hel del att skriva om, mötet mellan KRIF och Vimmerby har nämligen alla chanser att bli en riktig höjdare. Trots att lagen varken är etta eller tvåa i allettan skulle det lika gärna kunna vara en seriefinal, båda lagen har starka trupper och höga ambitioner. Att bara nå allettan är inte gott nog. Inför kvällens match ligger KRIF femma och Vimmerby trea men de har samma poäng och är bara en poäng bakom Kristianstad som toppar tabellen. 
 
Stefan Söder kan bli en av kvällens huvudpersoner. 
Foto: Alexander Viktorson 
 
Gästerna kommer senast från en match hemma mot Grums där det mesta gick som dem ville, det blev seger med 3-0 och målvakten Tomas Rydén behövde bara rädda elva skott. Just Rydén värvades in från Köping inför säsongen och har gjort väldigt bra ifrån sig, få hade koll på 25-åringen men under hösten har han visat att han kan hålla en hög nivå. Trots det kan det mycket väl bli Sebastian Stålberg som står i kvällens match, han har också gjort några fina insatser under första halvan av säsongen och det kan nog vara klokt att matcha båda målvakterna nu när laget går in i en intensiv period. KRIF är utan tvekan en tuff motståndare men tränaren Phil Horsky verkar ha bra koll inför kvällens utmaning. 
Jag scoutade deras match mot Visby och Kallinges powerplay är starkast i serien. Det gäller att vi håller oss undan från utvisningsbåset, men det har vi varit bra på hela säsongen. Första tio minuterna kommer de ut väldigt hårt, sen blir det en annan matchbild. Vi måste ha en bra inledning på matchen och vara där. Sen är det special teams som kommer att göra skillnad, säger Horsky till DagensVimmerby.se 
 
KRIF blandade och gav under grundserien men i allettan höjs förväntningarna en aning och man har inlett på ett lovande sätt. Mot Visby/Roma blev det seger på straffar efter att Oscar Malm storspelat mellan stolparna och han kan mycket väl få en nyckelroll även ikväll. Målvakten håller i sina bästa stunder allsvensk klass och måste fortsätta att spela bra om KRIF ska kunna nå hela vägen. Något som säkert är deras mål med säsongen. Hockeyettan är mer oviss än på många år och det känns som att ett tiotal lag har chans att nå kvalserien. KRIF är utan tvekan ett av dem. 
 
Hur tror du det kommer gå i kvällens match?
 
 
 
Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner! 
Till top