Summering av dagens matcher

Helgen rundas av med flera intressanta matcher i både Hockeyallsvenskan och Hockeyettan.

Under dagen har den 34:e omgången av grundserien dragit igång och det bjöds på en hel del intressanta resultat. På Hovet i huvudstaden bjöd AIK in Karlskrona till kamp och det blev en bra match mellan två lag som har relativt höga förväntningar på sig. Hemmalaget tog tidigt kommando vilket resulterade i en ledning efter drygt åtta minuters spel då Jesper Frödén höll sig på rätt plats vid rätt tillfälle. I andra perioden avgjordes matchen, AIK stod för tre mål på ungefär åtta minuter vilket satte gästerna i en väldigt svår sits och man orkade inte mobilisera tillräckligt med kraft för att skapa någon spänning i den avslutande perioden.

AIK gör en bra match och visar att man vill ta steget upp men får fortsatt nöja sig med att ligga några poäng efter Oskarshamn, som också vann idag. De besegrade Modo med 5-2 efter att Christoffer Rifalk räddat 27 skott och han är en av många spelare i laget som tagit klivet från Hockeyettan och som dessutom gjort det väldigt bra.

Christian Sandberg och hans AIK har inlett 2019 på ett lovande sätt.

Både AIK och Oskarshamn är inne i en positiv trend och det är, något oväntat, även Vita Hästen. Norrköpingslaget har varit väldigt bleka under första halvan av säsongen men härom dagen tog man en seger mot Västerås och idag besegrades Södertälje, mycket tack vare Mattias Beck (som tidigare spelat i SSK) som stod för två mål där det sista kom i förlängningen. Trots segern ser läget fortfarande dystert ut men det känns ändå som att "hästarna" är på väg i rätt riktning igen.

En annan spelare som hade stor del i segern var August Gunnarsson som äntligen är tillbaka på isen efter att ha fått spendera en stor del av säsongen på läktaren. Forwarden stod för ett riktigt drömmål när laget stod för säsongens hittills finaste anfall och han visade att han är en bärande spelare när han får vara skadefri.
Superbra, det är superkul att få spela igen efter alla skador, säger forwarden till bloggen efter slutsignalen.

Under mer eller mindre hela säsongen har du fått stå vid sidan av, kan du berätta lite vad det var för skada och hur vägen tillbaka sett ut?
Ganska diffus skada runt höft och rumpa. Vägen har varit lång och väldigt jobbig men har jobbat hårt och noggrant tillsammans med vårt medical team och vår fystränare.

Du stod för avslutet på ett riktigt fint anfall, hur skulle du beskriva ditt mål?
Dubbla spel över centrallinjen och sen var det bara att skicka in den i öppen kasse.

Det har varit ganska stormigt kring laget under första halvan av säsongen, tycker du det har påverkat er spelare på något sätt?
Egentligen inte, det är ju verkligen inget vi kan påverka så vi har försökt lägga fokus på det vi kan.

Nu har ni två raka segrar att bygga vidare på, hur ser du på den kommande veckan då matcher mot IK Pantern och Björklöven väntar?
Superskönt med två raka men vi försöker ta varje dag som den kommer och en match i taget. Det är så vi får jobba för att fortsätta ta poäng.

Även i Hockeyettan har det hänt en del intressanta saker, från dagens matcher i allettorna kan vi konstatera att Köping tog en överraskande seger mot Kalix efter att ha gått från 3-3 till 5-3 i tredje perioden. Ett annat lag som kan fira veckoslutet med en seger är Enköping, som tog en övertygande trepoängare i sin hemmamatch mot Vännäs efter att Niklas Rigelius gjort två mål.

I fortsättningsserien besegrade Segeltorp Trångsund med 5-2 och de har kopplat ett tidigt grepp om förstaplatsen i västra serien, där Gripen ser ut att bli den främsta utmanaren. Just Gripen är nästa motståndare och den matchen spelas på onsdag.

Gör gärna ett besök på Titans, som är bloggens samarbetspartner!